43. Dönem Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Asgari Ücret Komisyonu - 2 Nolu Toplantı Kararları

Toplantı No:

Metalurji M.O

Sultan KARASÜLEYMANOĞLU

Şehir Pl. O

Çalışma grubu ikinci toplantısını 26 Kasım 2014 tarihinde TMMOB’de yaptı.

Toplantı sonucunda;

1)TMMOB Mühendis, Mimar Şehir Plancıları Asgari Ücreti Komisyonu Çalışma Programı için aşağıdaki başlıklar oluşmuştur:

*TMMOB’nin 2015 yılı asgari ücretini belirlemesinin ardından hem asgari ücret gündemini TMMOB örgütlülüğünün bütününe yaymak hem de asgari ücreti çalışma yaşamının gerçek ücret olmasını sağlayacak yol ve yöntemleri tartışmak amacıyla İKK’larla birlikte TMMOB Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Asgari Ücret Çalıştayları düzenlemek, çalıştaylardan çıkan sonuçlara göre çalışmalara yön verilmesi,

*2015 yılı asgari ücretinin belirlenmesiyle birlikte ‘Asgari Ücret’ ve SGK protokolünü TMMOB’ye üye ücretli mühendis, mimar, şehir plancılarına duyurmak amacıyla bir kampanya başlatmak, kampanya araçlarını geliştirmek

*TMMOB ile SGK arasındaki protokolde SGK’nın da aktif olmasını sağlamak, SGK’nın denetim yapması için baskı oluşturmak üzere SGK ile görüşmeleri başlatmak

*Asgari ücretin belirlenme sürecine ilişkin bir yöntem geliştirmek, bunun için akademisyen ve sendika uzmanlarıyla birlikte çalışmak, belirlenen yöntemi Odalara anlatmak-yaymak ve gelecek yıllarda asgari ücret belirlenme sürecini ortaklaştırmak ve sistemli bir hale getirmek

2)TMMOB’nin 2015 yılı asgari ücretini belirlemesinin ardından 2015 yılı asgari ücretinin basın toplantısıyla duyurulması,

3)2015 yılı asgari ücreti ve SGK ile yapılan protokol hakkında Odaların ücretli üyelerine ve ücretli üyelerin istihdam edildiği işyerlerine bilgilendirme yapmasının sağlanması, bu bilgilendirme için TMMOB’nin örnek yazı oluşturması ve odalara iletmesi,

4)Asgari ücreti belirlenmesine ilişkin yöntem geliştirmek üzere ilk olarak EMO’nun yaptığı çalışmanın komisyona sunulması,

5)Gelecek toplantının 17 Aralık 2014 Çarşamba günü yapılması,

kararlaştırılmıştır.