4708 SAYILI YAPI DENETİMİ HAKKINDA KANUN, UYGULAMA SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜZERİNE GÖRÜŞ ÇŞB’YE GÖNDERİLDİ

28.05.2015

TMMOB Yapı Denetim Çalışma Grubu'nca hazırlanan “4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun’un yeniden düzenlenmesi ile bu kanun kapsamında çalışan proje ve yapı denetçisi mühendis ve mimarlar ile kontrol elemanı mühendis ve mimarların sorunlarının çözüm önerileri” raporu ve “Proje ve Yapı Denetçileri” ile yapılacak “Tip Sözleşme” önerisi 28 Mayıs 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NA
Yapı Denetim İşleri Genel Müdürlüğü’ne

ANKARA

Konu : 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun, uygulama sorunları ve çözüm önerileri hk.

Birliğimize bağlı Oda temsilcilerinden oluşan TMMOB Yapı Denetim Çalışma Grubu; “4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun’un yeniden düzenlenmesi ile bu kanun kapsamında çalışan proje ve yapı denetçisi mühendis ve mimarlar ile kontrol elemanı mühendis ve mimarların sorunlarının çözüm önerileri” için hazırlanan Raporu ve “Proje ve Yapı Denetçileri” ile yapılacak “Tip Sözleşme”  önerisi hazırlamışlardır.

Birliğimizce tespit edilen sorunların giderilmesi için çözüm önerilerinde ortak çalışma yapılması hususunda gereğini dileriz.

Saygılarımızla,

Dersim GÜL