BARIŞA BİR ŞANS VERELİM, NEVRUZ KUTLU OLSUN!

21.03.2022

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 21 Mart 2022 tarihinde yayınladığı mesajla Nevruz'u kutlayarak barış ve kardeşlik çağrısında bulundu.

BARIŞA BİR ŞANS VERELİM, NEVRUZ KUTLU OLSUN!

Dünyanın bütün ülkelerinde doğanın uyanışı ve yaşamın yeniden canlanmasının simgesi olarak kutlanan Nevruz, ülkemizde aynı zamanda barışa ve kardeşliğe duyulan özlemin de simgesidir.

Bu ülke topraklarında yaşayan farklı kültürlerden, kimliklerden ve geleneklerden gelen tüm halkların bir arada yaşam arzusunun kültürle yoğrulmuş dışavurumudur Nevruz.

Ukrayna ve Ortadoğu’nun farklı bölgelerinde devam eden savaşların yıkımı ve acısı hepimizi derinden etkilemektedir. Bu kötü günlerde nevruzun barış, kardeşlik ve dayanışma ruhunun yaygınlaşmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Silahlar derhal susturulmalı, barışa bir şans verilmelidir.

Ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada barışın sağlanması, tüm dünya halklarının huzurlu ve sağlıklı yaşaması, baharın tüm dünyada umudu ve kardeşliği yeşertmesi dileğiyle Nevruz Kutlu Olsun!

Emin Koramaz
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı