BARO BAŞKANLARINA YÖNELİK ENGELLER DERHAL KALDIRILSIN

22.06.2020

Baro Başkanları tarafından başlatılan Savunma Yürüyüşü'nün Ankara girişinde polis tarafından engellenmesi üzerine TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından 22 Haziran 2020 tarihinde basın açıklaması yapıldı.

BARO BAŞKANLARINA YÖNELİK ENGELLER DERHAL KALDIRILSIN

Meslek kanunlarında yapılmak istenen antidemokratik değişikliklere karşı çıkmak için Ankara’ya yürüyen Baro Başkanlarının polis zoruyla engellenerek şehir girişinde alıkonulmalarını kınıyoruz.

Anayasamıza göre herkes, önceden izin almadan, barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Hiç kimsenin, Anayasa'da açık biçimde yer alan bu hakkın kullanılmasını keyfi biçimde engelleme yetkisi bulunmamaktadır.

Baro başkanlarının şehre girişleri ve Anıtkabir’e ziyaretleri önündeki engel derhal kaldırılmalıdır. İnsan hak ve özgürlüklerini keyfi biçimde sınırlandırmaya yönelik baskıcı uygulamalara derhal son verilmelidir.

Emin Koramaz
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı