DENİZLİ İKK’DAN MEHMET SARICA İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

02.12.2016

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu ve KESK Denizli Şubeler Platformu, 2014-2015 yıllarında TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği görevi yapan ve halen Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Yönetim Kurulu Sekreterliğini, 1997 yılından bu yana da Tüm Bel - Sen Denizli Şube Başkanlığını yürüten Mehmet Sarıca’nın belediyedeki görevinden açığa alınması ve kamudaki görevden almalarla ilgili olarak 30 Kasım 2016 tarihinde bir basın toplantısı düzenledi.

BASINA VE KAMUOYUNA

Sevgili basın emekçileri ve değerli arkadaşlar.

Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal ilan edildi. Yapılan ilk icraatlardan birisi her zaman olduğu gibi Kamu çalışanlarının işinden ekmeğinden edilmesi oldu. Yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle binlerce Kamu çalışanı ya ihraç edildi yada açığa alındı. Denizli il özelinde Belediyelerden 48 kişi memuriyetten ihraç edildi, sayısı tam bilinmemekle beraber 5-6 kişi de açıkta bekletilmektedir.

Bu açıkta bekletilenlerden birisi de 1991 yılından bu yana Denizli Belediyesinde Makine Mühendisi olarak çalışan, 2014-2015 yıllarında TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliğini, halen Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Yönetim Kurulu Sekreterliğini, 1997 yılından bu yana da Tüm Bel - Sen Denizli Şube Başkanlığını yürüten Mehmet SARICA’dır.

Mehmet SARICA, işini meslek ahlakı ve disiplini çerçevesinde en iyi şekilde yapmasının yanında Sendikal haklar, emek, özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesinde hep ön saflarda yer almış bir arkadaşımızdır. Mehmet SARICA sendika şube başkanı olarak kamu çalışanlarının sendikanın üyesi olsun ya da olmasın hiçbir ayrım gözetmeksizin hukuk dışı ve keyfiyete dayalı haksızlığa uğrayan çalışanların yanında yer almıştır.

07.11.2016 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı oluru ile arkadaşımıza yönelik yapılan bu haksız ve hukuk dışı açığa alma işlemi ve diğer ihraç ve açığa alma işlemleri ile ilgili talep etmemize rağmen bu güne kadar Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşme, bilgi alma kanallarını açma çabalarımız ne yazık ki başarısız olmuştur.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kapsamında yayınlanan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile başlayıp en son 22 Kasım 2016 tarihli 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerle sorgusuz sualsiz işten atılan ya da açığa alınan Kamu Çalışanlarının hukuk kuralları işletilerek suçsuz olanların bir an önce işlerine geri dönmelerinin sağlanması yaşanabilecek kişisel ve aile facialarının önlenmesi açısından hayati öneme sahip olduğu açıktır.

Değerli basın mensupları:

Zifiri karanlık bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin dört bir tarafı ateş çemberine dönmüş. Her gün kan ve gözyaşından yüreğimiz yanıyor. Bu yaşananların üstesinden gelmenin yolu bellidir. Bir an önce Olağanüstü hal kaldırılmalı, daha çok demokrasi ve daha çok özgürlükten yana, insan haklarına saygılı bir yönetim anlayışı bir an önce sağlanmalıdır. Bu güzelim vatanın her karış toprağında barış zaman kaybedilmeden egemen kılınmalıdır.

Bizim tarihimiz bu tür baskılara ve hukuksuzluklara karşı direnme tarihidir. Ve bu saldırılara karşı da TMMOB örgütlülüğü ve sendikalarımızla birlikte direneceğimizin, mücadele edeceğimizin bilinmesi gerekmektedir. Şimdi; daha fazla dayanışma, daha fazla kenetlenme, daha fazla mücadele etme zamanıdır.

Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz hukuksuz ihraçlara ve açığa almalara bir an önce son verilmelidir. Tüm Bel-Sen Şube Başkanı ve Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet SARICA’nın bir an önce açığa alma işleminin iptal edilerek göreve iade edilmesi sağlanmalıdır.

İŞ GÜVENCEMİZDEN VE HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

MÜCADELE VE DAYANIŞMAYLA BİZ KAZANACAĞIZ