DİSK, KESK, TMMOB VE TTB’DEN ÜLKER İŞÇİLERİNE DAYANIŞMA ZİYARETİ

03.01.2015

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 70 gündür direnişte olan Ülker işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyarette yapılan konuşmalarda atılan işçilerin geri alınması istendi.

DİSK, KESK, TTB, TMMOB üyeleri 3 Ocak 2015 Cumartesi günü Cevizlibağ metrobüs durağında bir araya gelerek, "Sermaye yenilecek, emek kazanacak. Ülker işçisi yalnız değildir" pankartı ile direniş çadırına yürüdü.

Ülker fabrikası önünde 70 gündür direnişte olan işçilerinden Murat Topal, Anayasa’daki örgütlenme ve sendika seçme hakkını kullandıkları için işten atıldıklarını söyledi.

Topal’ın ardından söz alan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Özev, TMMOB İKK Sözcüsü Süleyman Solmaz, DİSK Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç birer konuşma yaptı.

Dayanışma ziyareti halaylarla sona erdi.