EMİN KORAMAZ'DAN ÜYELERE MEKTUP: "EMEĞİMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN 1 MAYIS’TA ALANLARA"

27.04.2023

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz 1 Mayıs öncesinde üyelerimize gönderdiği mektupla tüm meslektaşlarımızı 1 Mayıs'ta alanlara çıkmaya, TMMOB kortejlerinde yan yana gelmeye davet etti.

EMEĞİMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN 1 MAYIS’TA ALANLARA

Değerli Meslektaşlarım,

Hayatımızı sürdürülebilir kılan tüm ihtiyaçlarımızın yaratıcısı olan emeğin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’na bu sene çok önemli bir tarihsel eşikte kutlayacağız.

Milyonlarca yurttaşımızın hayatını alt üst eden depremin acısının tazeliğini koruduğu, yıllardır artarak devam eden ekonomik krizin etkilerinin her geçen gün daha da arttığı, sömürünün alabildiğine derinleştiği, iktidar zorbalığının hayatımızın her alanını kabusa çevirdiği koyu bir karanlığın içinden geçiyoruz.

20 yılı aşkın süredir ülkeyi yöneten ve yaşadığımız bu karanlığın tek sorumlusu olan siyasi iktidar ise 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde tozpembe bir ülke tablosu varmış gibi davranıyor. Tek adam rejimi altında parti organı gibi çalışan devlet kurumları, yandaş sermaye kesimlerinin kontrolündeki basın kuruluşları ve arsız bir çığırtkanlık içindeki iktidarın sosyal medya trolleri sistematik bir çabayla gerçeklerin üzerini örtmeye çalışıyor.

İktidarın süslü yalanlarının çıplak gerçeğin üstünü örtmesine izin veremeyiz. İliklerimize kadar hissettiğimiz yakıcı sorunlarımızı ve bunun altında yatan nedenleri yüksek sesle dile getirmek için emekçilerin, ezilenlerin, yoksulların sesini ve taleplerini hep bir ağızdan dile getirmek zorundayız.

Bu ülkenin bizlere sağladığı olanaklar ile eğitim görerek mühendis, mimar ve şehir plancısı olmuş bizlerin ülkemize ve gelecek nesillerimize karşı sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Bize dayatılan bu baskı ve sömürü düzenine karşı emekçilerin hakları için, adalet için, özgürlük için, demokrasi için, barış için ve elbette eşitlik için sesimizi yükseltmek ülkemizin geleceğine karşı sorumluluğumuzun gereğidir.

Ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, geleceğe olan umudumuzu birlikte büyütmek için tüm üyelerimizi 1 Mayıs 2023’te meydanlara çıkmaya, yeni bir başlangıç ve umutlu bir gelecek için TMMOB kortejlerinde yan yana gelmeye davet ediyorum.

Emek Bizim, Gelecek Bizim!

Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Sınıf Dayanışması!

Emin KORAMAZ

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı