GAZİANTEP İKK: TMMOB UNUTMADI

21.08.2017

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Burkay Güçyetmez, Şahinbey İlçesi Akdere Mahallesinde 20 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşen Kına gecesi katliamının birinci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Güçyetmez yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“İnsanların hayatlarındaki en mutlu oldukları, sevinçlerini paylaştıkları bir gecenin katliama dönüştüğü, çoğunluğu 18 yaşın altında çocuklar olmak üzere 56 kişinin hayatını kaybettiği saldırının üzerinden tam bir yıl geçti. Yaşamını yitiren masum insanları, çocukları, kadınları saygıyla anıyor bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyoruz. Devam eden dava sürecinde tüm suçluların gereken cezaları almalarını ve bağlantılarının ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.

İnsan haklarını temel alan, barış ve huzur içerisindeki çoğulcu bir demokrasi; hain odakların, din maskesi altında türeyen cihatist çetelerin ülkemizde türemesini engelleyici en önemli unsur olacaktır. TMMOB ülkemizdeki ve dünyadaki insanlık dışı saldırıların ve katliamların karşısında dün olduğu gibi bugün de yaşam hakkının korunmasından yana olan tutumunu devam ettirecektir. Bu hain saldırıda kaybettiklerimizi unutmadık unutturmayacağız “