HKMO YAZ EĞİTİM KAMPININ 13.’SÜ YAPILDI

04.09.2014

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Yaz Eğitim Kampının on üçüncüsü, 25 Ağustos - 2 Eylül 2014 tarihleri arasında “mücadele” temasıyla Foça/İzmir’de gerçekleştirildi.

Üniversitelerin jeodezi ve fotogrametri/geomatik/harita mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ile HKMO yöneticileri ve spor, sanat, medya, çevre, eğitim, siyaset konularında uzman konuşmacıları buluşturan kampta, "Mücadele" teması çerçevesinde gerçekleştirilen oturumlarda güncel ve toplumsal gelişmeler, ekonomik ve kültürel sorunlar ele alındı.

"Örgütümüz İçin Mücadele", "Spor Sanat ve Medyada Mücadele", "Oda Tarihinde Mücadele", "Doğa ve Çevre İçin Mücadele", "Eğitim ve Yaşamda Mücadele", "Siyasette Mücadele", "Haklarımız İçin Mücadele", "Öğrenci Forumu" başlıkları altında düzenlenen oturumlarda HKMO ve TMMOB yöneticilerinin yanı sıra siyasetçi, bilim insanı, akademisyen, yazar, sanatçı, Öğrenci Birliği üyeleri konuşmacı olarak yer aldı.

Kampın ikinci günde,  HKMO 5. Dönem Kırsal ve Kentsel Alan Düzenlemesi Komisyon Başkanı Hüseyin Ülkü yürütücülüğünde, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, HKMO Başkanı Ertuğrul Candaş ve HKMO Öğrenci Birliği Üyesi Özgür Yanıt Kaya’nın konuşmacı olarak katılımıyla, "Örgütümüz İçin Mücadele" başlığıyla gerçekleştirilen oturumda TMMOB`nin kuruluşu, yetki ve sorumlulukları, çalışma anlayışı dile getirildi.

Kampın üçüncü gününde HKMO Genel Sekreteri Levent Özmüş yürütücülüğündeki  "Oda Tarihinde Mücadele" başlıklı oturumda ise TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi A. Fahri Özten, 5. Dönem Mesleki Uygulamalar ve Yasal Temeller Komisyon Başkanı Namık Gazioğlu, Adana Şube Başkanı Hasan Zengin, Ankara Şube Başkanı Recep Vadi, Bursa Şube Başkanı Ali Faruk Çolak, Diyarbakır Şube Başkanı Can Deniz Akdemir, İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, İzmir Şube Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım, Kayseri Temsilciliğinden Mustafa Yıldız ve Van Temsilciliğinden Bahat Özçelik konuşmacı olarak yer aldılar.