İ. MELİH GÖKÇEK TMMOB VE ODALARIYLA UĞRAŞACAĞINA ANKARA’NIN SORUNLARINI ÇÖZSÜN

23.01.2015

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Melih Gökçek'in TMMOB'ye bağlı beş Oda hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine 23 Ocak 2015 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

İ. MELİH GÖKÇEK TMMOB VE ODALARIYLA UĞRAŞACAĞINA
ANKARA’NIN SORUNLARINI ÇÖZSÜN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, yaptığı yanlışları hukuk yoluyla ortaya çıkaran Birliğimize bağlı Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odamız hakkında “suç uydurma, iftira ve re’sen tespit edilecek suçlar” hakkında suç duyurusunda bulunmuş.

Bizce suçlu da suç da açıkça ortadadır. Açılan iptal davaları sonucu mahkemelerce verilen iptal ve yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamayanlar, hukukun arkasından dolanarak her iptal kararından sonra yeni planlarla kanunlara, şehircilik bilimine ve kamu yararına aykırı işlemlerini sürdürenler herkesin malumudur.

Mahkemeler tarafından AOÇ arazisi içine yapılan “Temapark” ve Büyükşehir Belediyesi’nin onlarca uygulamasıyla ilgili verilmiş yürütmeyi durdurma kararları mevcuttur.

İ. Melih Gökçek, şehircilik ve kent yönetimi “kavşak yapımı ve fıskiyelerden” ibaret zannediyor olabilir ama uzmanların; mühendislerin, mimarların, şehir plancılarının kent üzerine söylediklerini dinlemek ve kamu yararını öncelikli gözetmek bir yerel yöneticinin en temel erdemi olmalıdır diye düşünüyoruz.

Ancak Melih Gökçek, Odaları da yargı kararlarını da dinlememiştir ve eser olarak sunmuş olduğu, Akay, Sıhhiye, Mithatpaşa, Gençlik Caddesi gibi kavşakları yargı kararına karşın hala ayakta durmaktadır. Aslında Melih Gökçek, yargı kararları nasıl uygulanmaz ve hukuka karşı hile yöntemleri ile “destan” yazmıştır. Şimdi ise yargı kararlarına uymayan Belediye Başkanı olarak kendisinin yargılanmasına olur vermeyen hükümete yaslanarak/güvenerek Oda ve Şube Başkanlarımıza dokunmak istemektedir.

İ. Melih Gökçek’i, şehircilik disiplinine, imar kanunlarına aykırı uygulamalarını ortaya çıkardı, “kamu yararını” korudu diye Odalarla uğraşmak yerine, insanı; doğayı hiçe sayan bir şehir haline getirdiği Ankara’nın sorunlarını çözmeye çağırıyoruz.

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı