İSTANBUL İKK: YAŞAM İÇİN DİRENENLER SERBEST BIRAKILSIN

24.05.2017

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, OHAL kapsamında gerçekleşen KHK'larla görevlerinden ihraç edilen ve 76 gündür açlık grevinde olan Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA'nın tutuklanmasına ilişkin 24 Mayıs 2017 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

#YAŞATACAĞIZBİZKAZANACAĞIZ

YAŞAM İÇİN DİRENENLER SERBEST BIRAKILSIN

15 Temmuz darbe süreci sonrası yayınlanan KHK'lar ile kamu çalışanlarının işlerinden edildiği, rektörlük seçimlerinin kaldırıldığı, akademisyenlerin üniversitelerden atıldığı; muhalif TV kanallarının kapatılarak seslerinin kısılmaya çalışıldığı, gazetecilerin tutuklandığı; gazetelerin, edebiyat dergilerinin kapatıldığı, temel hukuk normlarının ezip geçilerek ayaklar altına alındığı yani OHAL'in olağanlaşarak hukuksuzlukların kanun hükmüne bağlandığı bir dönemden geçiyoruz.

Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için 76 gündür açlık grevinde olan Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA, dün "tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri gerekçesiyle" çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar. Aynı saatlerde İstanbul Beşiktaş ve Kadıköy'de gerçekleşen protesto gösterilerinde, aralarında TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Selin TOP'un da olduğu, anayasal demokratik haklarını kullanan 28 kişi keyfi ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı.

OHAL Rejimini, korku ve baskı iklimini kalıcılaştırmaya çalışan iktidar, Olağanüstü Hali bahane ederek tüm bu yapılanlar meşruymuş gibi gösteriyor. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu olarak, keyfi ve hukuksuz gözaltıları kınıyor, başta TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Selin TOP olmak üzere, gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın ivedilikle serbest bırakılmasını, anti-demokratik uygulamalara son verilmesini talep ediyoruz.

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ
İSTANBUL İL KOORDİNASYON KURULU