KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARININ ÖZLÜK HAKLARI VE EKONOMİK TALEPLERİ İLE İLGİLİ HAZIRLANAN KANUN TEKLİFLERİ MİLLETVEKİLLERİNE İLETİLDİ

28.11.2022

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük hakları ve ekonomik taleplerini içeren ek gösterge, ek ödeme ve ücret iyileştirmelerine yönelik kanun tekliflerini hayata geçirilmesi ve kanunlaştırılması amacıyla TBMM’de yer alan mühendis, mimar ve şehir plancı milletvekillerine göndermiştir.

Hazırlanan üç ayrı kanun teklifi aşağıdaki metinle beraber 25 Kasım 2022 tarihinde iletilerek sürecin takipçisi olunacağı belirtildi. Kanun tekliflerinin milletvekilleri tarafından meclise sunularak gündeme taşınması beklenmektedir.

Konu: Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük hakları ve ekonomik talepleri hk.

SAYIN MİLLETVEKİLİM,
SEVGİLİ MESLEKTAŞIM,

Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancısı meslektaşlarımız ekonomik ve sosyal haklar açısından oldukça ciddi kayıplar yaşamıştır.

Son dönemde sağlık alanında tabiplere, hukuk alanında hakim-savcılara ve polisler gibi diğer meslek gruplarına yapılan ekonomik iyileştirmeleri kapsayan düzenlemeler ile birlikte bu meslek çalışanları ile mühendis, mimar ve şehir plancıları arasındaki ekonomik fark açılmıştır.

Benzer iyileştirmelerin kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde özel bir önemi bulunan meslektaşlarımıza da yapılması zorunluluk haline gelmiştir.

Ülkemizin; sanayileşmesi, kalkınması ve gelişmesi açısından hayati öneme sahip meslekleri icra eden bizlerin ekonomik sorunlarının çözülmesi ve meslek onurumuzun korunması konusunda bir adım atılmasını beklemekteyiz.

Ek gösterge, ek ödeme ve ücret iyileştirmelerine yönelik düzenlemelerin mühendis, mimar ve şehir plancısı meslektaşlarımıza da benzer şekilde ekonomik artış sağlayabilmesi amacıyla taleplerimize sahip çıkacağınıza inanıyoruz.

Bu çerçevede, konuya ilişkin taleplerimizi kapsayan kanun taslaklarını hayata geçirilmesi amacıyla ekte iletiyoruz.

Siz değerli meslektaşımıza, sorunlarımızın ve taleplerimizin gündeme taşınması, çözüm önerilerimizin kanunlaştırılması konusunda göstereceğiniz ilgi için Birliğimiz adına şimdiden teşekkür ediyorum.

Saygılarımızla,

EMİN KORAMAZ