MADEN MO'DAN 10 EKİM MİTİNGİNE ÇAĞRI

05.10.2015

Maden Mühendisleri Odası, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla 10 Ekim’de Ankara’da yapılacak “Emek, Barış, Demokrasi Mitingi”ne çağrıda bulunmak amacıyla 2 Ekim 2015 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

SAVAŞA İNAT BARIŞ HEMEN ŞİMDİ! EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ MİTİNGİNE
ÇAĞRIYORUZ!

"Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi" şiarı ile 10 Ekim 2015 Cumartesi günü  Ankara`da Emek, Barış ve Demokrasiden yana olan halk güçleri birlikte olacağız.

Haziranda yapılan seçim ile ülkede tek başına iktidar olma durumunu kaybeden gerici AKP hükümeti, Türkiye halklarının mutlaka AKP iktidarı ile yönetilmesi gerektiği dolayısıyla 07 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçim sonuçlarını yok saymıştır. Hizmet hükümeti olduğunu her fırsatta ortaya koyan AKP on üç yıllık iktidarında 17- 25 Aralık süreci ile ortaya çıkan yolsuzluklarla kime hizmet ettiğini ortaya koymuştur.

Haziran seçimlerinde 400 vekil ile başlayıp bunun gerçekleşemeyeceğini görüp 400 olmayacak 330 vekil ile de biz gerici politikalarımızı halka kabul ettiririz gibi önermelerle seçime girip tek başına iktidar olma durumunu kaybeden AKP hükümeti savaş baltalarını çıkararak ülkeyi kan gölüne çevirmiştir. Savaşın ve çatışmanın içerisinde sürdürmeye çalıştığımız gündelik yaşamımız artık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. İktidar partisi AKP hükümeti baskı ve zulümle yönetemeyeceğini gördüğü Türkiye halkını daha da baskı altına almak, savaş politikalarını daha da uygun bir biçimde uygulamak için 550 vekil isteyip tek adam tek parti diktatörlüğünü kurmak istemektedir.

Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi! Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi geleceğimize sahip çıkma için, gerici AKP iktidarının oyunlarını bozmak için, bu kirli savaş durdurulması için halkımızın ve bizim kazanmamız için bir mevzidir. Bu mevzii örmek için hepimize görevler düşmektedir.

AKP iktidarının;
•Ülkemizi kan gölüne çevirmesine,
•Ülkemizde ve Ortadoğu`da yaptığı savaş kışkırtıcılığına,
•Ülkemizi diktatörlük ve iç savaş yöntemleriyle yönetmesine,
•Ülkemizi emek sömürüsü ve rant cenneti yapmasına,
•Laiklik ve kadın düşmanlığına,
•7 Haziran genel seçim sonuçlarını boşa çıkarması, kendi iktidarıyla birlikte giderek daha fazla aşınan parlamenter temsili demokrasiyi geçersiz kılarak iktidarını zorla korumak için yaptığı seçim ve hükümet-iktidar gaspına,
•TMMOB ve bağlı Odalarını etkisizleştirme, kamusal hizmet, kamusal denetim, kamusal-toplumsal yarar fonksiyonlarından arındırma ve rant yağmasının önünde oluşturduğumuz engelleri yıkmaya yönelik girişimlerine karşı,

Barışa ve kardeşliğe birlikte sahip çıkmak için 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi! Emek, Barış ve Demokrasi mitinginin örgütleyicisi olalım, mitinge tüm üyelerimizi, delegelerimizi ve temsilcilerimizi bekliyoruz.

GELECEĞİMİZ ELLERİMİZDEDİR !
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ !

TMMOB Maden Mühendisleri Odası