MADENMO: MADENCİYE DEĞİL MAFYAYA BARİKAT

27.11.2020

TMMOB Maden Mühendisleri Odası 26 Kasım 2020 tarihinde "Madenciye Değil, Mafyaya Barikat" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

MADENCİYE DEĞİL MAFYAYA BARİKAT

Yıllardır sadece ve sadece hak etmiş oldukları yasal haklarını talep den Soma-Uyar işçileri gibi Ermenekli maden emekçileri de 87 gün önce hak arama mücadelesine başladılar.

Ancak en temel yasal ve anayasal hak olan ücretleri, kıdem tazminatları ödenmemiş, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakları sağlanmamıştır.

İçlerinde kadın üyemiz Emel TUNÇDEMİR’in de bulunduğu Ermenekli maden emekçileri, Somalı madenciler gibi aylardır verilen sözler ve vaatler ile oyalanmakta ve mağdur edilmektedirler. Artık verilen sözlerin tutulmayacağını düşünen maden emekçileri Anayasa Mahkemesi kararı ile de bir hak olduğu tespit edilen ikinci kez Ankara’ya yürüme kararı almışlar ve ilkinde olduğu gibi jandarma barikatıyla engellenmişler biber gazına ve şiddete maruz kalmışlardır.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Gününde kadın üyemiz emel TUNÇDEMİR’e ve diğer maden emekçilerine uygulanan bu şiddeti ve göz altına alınmalarını şiddetle kınıyoruz.

Hakkında gözaltı ve yasal işlem yapılması gerekenler maden emekçileri değil onların haklarını vermeyenlerdir.

Barikat kurulup demir parmaklıklar arkasına alınması gerekenler maden emekçileri değil çeteler ve mafya liderleridir.

Maden emekçilerinin ve üyemiz Emel Tunçdemir in haklı mücadelelerini destekliyor ve mağduriyetin giderilmesi, yerine getirilmesi bir zorunluluk olan yasal taleplerin karşılanması için siyasi iktidarı göreve davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası