MADENMO: SON KALE TMMOB VE ODALARIMIZ. MESLEĞİMİZE, BİRLİĞİMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

09.12.2014

Maden Mühendisleri Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir kez daha TMMOB Yasası’nı değiştirmeye hazırlanmasına ilişkin 9 Aralık 2014 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

SON KALE TMMOB VE ODALARIMIZ.

MESLEĞİMİZE, BİRLİĞİMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ.

AKP iktidarı ajandasını yine karıştırmaya başladı. TMMOB Yasası‘nı tekrar gündeme alarak hazırladığı torba yasa ile TMMOB ve Oda örgütlülüklerimizi yok etmeye çalışmaktadır. Denetlemelerle, yetkileri kısıtlamayla, iktidar imkanlarıyla girdikleri seçimlerle TMMOB ve Odaları susturamayan, ele geçiremeyen AKP iktidarı son çare olarak yasa değişiklikleri ile Birliğimizi ve Odalarımızı ele geçirmeye çalışmaktadır.

2009 yılında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ile başlayan denetleme sürecinde, TMMOB ve Odalarında hiçbir olumsuzluk tespit edemeyen AKP iktidarı, 2013 yılında çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Odaların idari ve mali denetimini Bakanlıklara bağlamış ancak yine hiçbir olumsuzluk tespit edemeyeceği düşüncesiyle, denetim yapmadan yasa değişikliği ile ele geçirmek yoluna başvurmak zorunda kalmıştır.

Torba yasa taslağının bütününe bakıldığında sömürücü zihniyetin; emekçilerimizin hayatlarını, madenlerimizi, kentlerimizi, tarlalarımızı, kıyılarımızı, meralarımızı ve doğal yaşam alanlarımızı bir sermaye birikim alanı olarak hedef aldığı görülmektedir.

AKP iktidarına göre; bu alanlarda gerçekleşecek mühendislik hizmetlerinin kamusal-toplumsal fayda anlayışından arındırılması ve bu nedenle sürece karşı çıkan, izin vermeyen, kaçak sarayları, Soma‘ları ve Ermenek‘leri en ince ayrıntısına kadar kamuoyunun bilgisine sunan, örtbas edilmesini engelleyenson kale TMMOB‘nin parçalanması, dağıtılması ve ele geçirilmesi gerekmektedir.

Siyasal iktidar, otoriter yaklaşımının bir sonucu olarak bütün toplum kesimlerini "zapturapt" altına almak isterken; toplumsal barışı, kardeşlik duygularını ve bir arada yaşamı zedeleyen uygulamalara hız vermektedir. Oysa ülkemizde "demokratik, özgür ve barışın egemen olduğu bir ülke" talebi giderek daha kapsamlı bir şekilde dile getirilmektedir.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası olarak defalarca söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Çünkü bizler yüreğimizdeki insan sevgisi ve yurtseverliği baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilim ve tekniği emperyalizmin ve sömürgelerin değil emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirme ve sürdürme yolunda inançlıyız, kararlıyız . Bu uğurda mesleğimize, meslektaşlarımıza, Odalarımıza ve Birliğimize sahip çıkarak, TMMOB‘ye yönelen her türlü saldırıya karşı birlikte ve yan yana mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyor, iktidarı bu yanlış girişimlerinden vazgeçmeye, Halkımızı ve Üyelerimizi de TMMOB ve Odalarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

TMMOB
MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI