SANATÇILAR 10 EKİM’DE ANKARA’YA ÇAĞIRIYOR

08.10.2015

Sanatçılar, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla 10 Ekim 2015 Cumartesi Ankara’da yapılacak Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne ilişkin olarak 8 Ekim 2015 Perşembe günü bir basın toplantısı düzenledi.

Taksim Hill Otel’de düzenlenen basın toplantısında ilk olarak söz alan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Sarayın saltanatına ve 35 günlük bebekten 70 yaşındaki insanımıza kadar yaşama hakkını ortadan kaldıran, kardeş kanı akıtan savaş politikalarına karşı Emek-Barış ve Demokrasi demek için Ankara’da olacağız. 10 Ekim Türkiye’nin aydınlık geleceğinin habercisi olan büyük bir buluşma olacak” dedi.

Çerkezoğlu’nun ardından sanatçılar Rutkay Aziz,  Bilgesu Erenus, Tarık Akan, Salih Kalyon ve Orhan Aydın 10 Ekim mitingine dair görüşlerini paylaştı.

Sanatçıların ardından konuşan KESK Genel Sekreteri ve 10 Ekim mitinginin tertip komitesi başkanı Hasan Toprak mitinge güçlü bir katılım olacağını ifade etti.

TTB Merkez Konseyi üyesi Hüseyin Demirdizen savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekti ve herkesi 10 Ekim’deki sesi büyütmeye çağırdı.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, “Doğrunun egemen olacağı ve yönetenlerin topluma hesap verecekleri ve onlara danışacakları bir ülke özlemiyle 10 Ekim’de Ankara’dayız” dedi.