TAHİR ELÇİ KATLEDİLDİ, İÇİMİZ YANIYOR

28.11.2015

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi üzerine 28 Kasım 2015 tarihinde bir açıklama yaptı.

TAHİR ELÇİ KATLEDİLDİ, İÇİMİZ YANIYOR

Ülkemiz her geçen gün karanlığın içerisine doğru bir adım daha ilerliyor.

Yakılmış, yıkılmış kentler, sokağa çıkma yasakları; patlayan bombalar, katliamlar, suikastlar…

İç savaşı aratmayan gelişmeler ile bölgesel bir savaşın eşiğine sürüklenen güzel ülkemiz giderek yaşanmaz bir hale geldi.

Yaşamanın tesadüf olduğu bir ülkedeyiz artık.

Barış mücadelesinde toplumun gönlüne taht kurmuş Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi alçakça katledildi. Diyarbakır’da Dört Ayaklı Minare’nin yanı başında Türkiye tarihinin en alçak ve karanlık cinayetlerinden birisi daha işlendi.

Tahir Elçi’yi katleden karanlık beyinleri ve tetikçilerini lanetliyoruz.

Başta ailesi, Diyarbakır Barosu ve Türkiye Barolar Birliği’ne ve barıştan yana herkese başsağlığı diliyoruz.

Başımız sağolsun.

Mehmet Soğancı