TMMOB, DİSK, KESK, TTB VE TDB HATAY’DAN SESLENDİ: UNUTMAYACAĞIZ, AFFETMEYECEĞİZ, HELALLEŞMEYECEĞİZ!

30.04.2023

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB) çağrısıyla 30 Nisan 2023 günü Hatay’da anma etkinliği düzenlendi.

1 Mayıs programı kapsamında düzenlenen anma etkinliğinde depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlarımızın anısına açıklama yapıldı ve ardından Asi Nehrine karanfiller bırakıldı.

Etkinliğe katılan TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygı ile andığını ifade ettikten sonra doğa olaylarının felakete dönüşmesini engellemenin mümkün olduğunu ancak mevcut siyasi iktidarın politikalarının buna engel olduğunu belirtti. Akla ve bilime değer vermeyen, rant odaklı politikalar ile kentleri yaşanmaz hale getiren, afet riskine karşı gerekli hazırlıkları ve dönüşümü yapmayan, afet anında ve sonrasında gerekli müdahaleyi yapmayan, halkı felaket ile başbaşa bırakan siyasi iktidarın yaşanan faciadan sorumlu olduğunu ifade etti. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütü TMMOB’nin Hatay halkının yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini, siyasi iktidarın depremi bir fırsata dönüştürmeyi amaçlayan uygulamalarına geçit vermeyeceğini, Hatay’ın yeniden yapılanmasında halkı devre dışı bırakan bütün girişimlere karşı olacağını belirtti.

Emek ve meslek örgütlerinden kitlesel katılım ile gerçekleşen etkinlikte KESK Eş Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve TTB Merkez Konseyi üyesi Onur Naci Karahancı da etkinlikte birer konuşma yaptı.