TMMOB DİYARBAKIR İKK: EMEK, DEMOKRASİ VE BARIŞ MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

09.11.2021

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu'nun da aralarında olduğu Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, iktidarın yanında yer almayan 15 sendika meslek odası yönetici ve üyelerinin göz altına alınmasıyla ilgili 8 Kasım 2021 tarihinde basın açıklaması yaptı.

Basına ve Kamuoyuna

Değerli Basın Emekçileri,

Gözaltı ve operasyonları ülkenin rutini haline getiren AKP iktidarı, yanında yer almayan, yanlışını dile getiren sendika ve meslek odaları yönetici ve üyelerini, sivil toplum örgütlerini, parti temsilcilerini ve sivil toplum aktivistlerini baskı, tehdit ve gözaltına alarak, tutuklayarak sindirmeye çalışmaktadır. Tek bir farklı ses duymaya tahammül etmeyen iktidar, toplumu faşizan yöntemlerle yönetmeye çalışmaktadır. Bu sabah da aralarında sendika yönetici ve üyelerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştır. Yapılan ev baskınında bir arkadaşımızın başına silah dayanmış evde bulunan küçük yaştaki çocukları darp edilmiştir. Bu insanlık dışı tutumu şiddetle kınıyor, sorumlular hakkında derhal işlem başlatılmasını talep ediyoruz.

Demokratik eylem ve etkinlikler, gerekçe gösterilerek haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınmışlardır. Çağrıldığı zaman ifade vermeye gidebilecek arkadaşlarımızın gecenin bir yarısı evlerinden apar topar gözaltına alınması toplumsal korku ve sindirme yaratmayacak tam tersine mücadelemiz büyüyerek devam edecektir.

KESK, GENEL-İŞ ve TMMOB yönetici ve üyelerinin sendikal çalışmalar dışında faaliyetleri bulunmayan arkadaşlarımızla avukatlarının görüşmeleri hukuksuz bir şekilde engellendi. Bu hukuksuz uygulamalar neticesinde anlıyoruz ki AKP hükümeti sendikalarımızı, meslek odalarımızı hedef almakta; anayasal haklarımızı yok saymakta, eylem ve etkinliklerimizi keriminize etmeye çalışmaktadır. 2016 Eylül ayından itibaren toplumsal muhalefete yönelik gözaltılar, tutuklamalar, ihraçlar ve sürgünlerle emek, demokrasi ve barış mücadelemiz keriminize edilmeye çalışılmakta ancak; sürdürülen antidemokratik uygulamalara rağmen haklı mücadelemizi meşru bir zeminde sürdürmeye devam edeceğiz. Buradan bir kez daha tekrar etmek istiyoruz ki :‘’bizler hak savunucuları olarak alacağınız bütün hukuksuz, adaletsiz kararlarınıza, uygulamalarınıza rağmen vazgeçmeyip, boyun eğmeyip mücadelemizi kaldığımız yerden sürdürmeye devam edeceğiz. Sendikal haklar, demokrasi, adalet, hukuk ve barış mücadelemiz geçmişten günümüze bize bedeller ödenerek miras bırakılmıştır. Geçmişte nasıl ki boyun eğmedik bu günde bu haksız suçlamalarınıza karşı asla susmayacağız. Ne yaparsanız yapın emek, demokrasi ve barış mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Gözaltına alınan sendika ve meslek odası yönetici ve üyeleri, sivil toplum örgütü çalışanları, siyasi parti aktivistlerinin  derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu antidemokratik uygulamalar bizleri haklı mücadelemizden vazgeçiremeyecektir.

YAŞASIN HAKLI MÜCADELEMİZ.!

DİYARBAKIR EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU