TMMOB DİYARBAKIR İKK SEKRETERİ DOĞAN HATUN'A 301'DEN DAVA AÇILDI

26.01.2022

Karayolları arazisinin ranta açılmak istenmesine ilişkin yaptığı için hakkında dava açılan TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun 26 Ocak 2022 tarihinde Diyarbakır’da hakim karşısına çıktı.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nün Diyarbakır kent merkezinde bulunan yerleşkesi içerisindeki 28 dönüm büyüklüğündeki alanın Merkez Cami ve Külliyesi yapılmak üzere 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmesinden sonra geri kalan arazilerin de yapılaşmaya açılmak istenmesine karşı TMMOB tarafından 14 Temmuz 2020 tarihinde kurum binası önünde açıklama yapılmıştı.

Açıklamada öncesinde, “Buradan başta müdür ve devlet yetkililerine sesleniyoruz. Biz sizin gibi kumpasçı değiliz. Biz bu halkın yararını düşünerek bu halk için yapılacak her şeyin içerisinde varız ve var olmaya devam edeceğiz. Kendi kumpaslarınız, çeteleşmeleriniz sizleri ilgilendirir, bizi değil. Bizi kendinizle karıştırmayın” şeklinde sözler sarf ettiği gerekçesiyle Doğan Hatun hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. Maddesi’ni oluşturan “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır’da görüldü.

TMMOB’a bağlı tüm odaların başkan ve yöneticileri ile birlikte KESK’e bağlı bazı sendikaların yöneticileri de destek için adliye önüne geldiler. Davanın bir sonraki duruşması 25 Nisan2022 tarihine ertelendi.