TMMOB KADIN ÇALIŞMA GRUBU: SAVAŞA KARŞI BARIŞI SAVUNACAĞIZ!

29.01.2016

TMMOB Kadın Çalışma Grubu, 29 Ocak 2016 tarihinde bir açıklama yaptı.

SAVAŞA KARŞI BARIŞI SAVUNACAĞIZ!

“Çocuğun gördüğü düştür barış.
Ananın gördüğü düştür barış.
Ağaçlar altında söylenen sevda sözleridir barış.

Akşam alacasında, gözlerinde ferah bir gülümseyişle döner ya baba
elinde yemiş dolu bir sepet;
ve serinlesin diye su, pencere önüne konmuş toprak bir testi gibi
ter damlalarıyla alnında...
barış budur işte…” Yannis RİTSOS

Ama bugün en çok çocuklar hasret barışa,
Ama bugün en çok anneler hasret barışa, kardeşler, yoldaşlar, Kürtler, Türkler, Araplar, Süryaniler ve daha niceleri. Aylardır barışa aç yaşıyoruz. Aylardır kulaklarımızda çığlık sesleri, burunlarımızda kan kokuları, tenlerimize yapışan kir, ağızlarımızda yanık duman tadı hissetmekten yorulduk. Biz artık barış istiyoruz. Sokaklarımızda, düşlerinde barışı gören çocuklarımızın oyun çığlıklarını duymak istiyoruz. Barışın çocukların düşlerinde kalmamasını istiyoruz.

Geçtiğimiz dönem çok karanlık, topraklarımızın yarısı bombalamalara, katliamlara, ölümlere tanık olurken siyasi otoriteler her gün yeni demeçlerle karanlıkları daha karanlık yapmaya, umutları daha çok karartmaya çalışıyor.

Bu savaştan en çok da çocuklar, kadınlar yara alıyor, ölüyor. Bizler artık böyle yaşamak istemiyoruz. İnanıyoruz ki örgütlü gücümüzle bu durumun karşısında bir ses bir nefes olabilir, çığlıklarımızı daha gür çıkarabiliriz.

Korku duvarlarının her gün bir basamak daha yükseldiği ülkemizde, birlikte mücadele ederek o duvarları yıkabiliriz.  Hep birlikte güçlü bir şekilde bağırırsak bu savaşı durdurabiliriz. Bizler artık nereden geldiği belli, faili ve tetikçileri gün gibi ortada olan bombaların hedefi olmak istemiyoruz. Bizler sokak ortasında ellerimizde beyaz bayraklarla vurulmak istemiyoruz. Bizler çocuklarımızın öldürülmesini, sakat kalmasını, vicdanlarının ve ruhlarının yara almasını, geleceğe dair düşlerinin kararmasını istemiyoruz.

TMMOB’li kadınlar olarak bizler; sokağa çıkma yasaklarının bir an önce bitmesini, insanların sağlık, eğitim, barınma, yiyecek ve en önemlisi yaşam haklarını bir an önce yeniden kazanmasını, cenazelerini bile defnedemeyen insanların güzel günlere bir an önce kavuşmasını istiyoruz.

TMMOB’li kadınlar olarak bizler Savaşa karşı barışı savunuyoruz ve savunacağız.

TMMOB Kadın Çalışma Grubu