TMMOB, MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN ULUSAL ÜÇ TARAFLI TOPLANTIYA KATILDI

17.10.2014

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 16-17 Ekim 2014 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen "Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesine İlişkin Ulusal Üç Taraflı Toplantı"ya TMMOB’yi temsilen Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Torun, TMMOB Genel Sekreter Vekili  H. Can Doğan ve Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel katıldı.

Madenlerde iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili ILO sözleşmesinin uygulanmasını sağlayıcı önlemleri de içeren, Türkiye’nin işçi sağlığı ve iş güvenliği alanlarındaki yol haritasının unsurlarını belirlemek amacıyla düzenlenen toplantı çerçevesinde iki gün süresince düzenlenen oturumlarda iş sağlığı kültürünün oluşturulması, teftiş ve uygulama, madenlerde güvenlik ve sağlık, madencilik sektöründe müteahhitlik ve taşeronluk, acil durumlara hazırlık ve destek gibi konular ele alındı.