TMMOB SALDA GÖLÜ RAPORU İNGİLİZCE OLARAK YAYIMLANDI

25.02.2021

TMMOB Salda Gölü Raporu Komisyonu tarafından hazırlanarak 24 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan "TMMOB Salda Gölü Raporu" İngilizce çevirisiyle, 25 Şubat 2021 tarihinde yayımlandı.

Burdur'da bulunan Salda Gölü Kıyısının imara açılarak kıyıda "Millet Bahçesi" kurulması konusu 2019 yılında gündeme geldiğinde TMMOB, yöre halkının talebi üzerine yerinde yapılan teknik incelemeler ışığında hassas bir çalışma yürüterek bu raporu kamuoyu ile paylaşmış; Rapor, Salda Gölü’nün bütünlüğüne zarar verecek tüm projelerin önlenmesinde önemli bir dayanak oluşurmuştu.

TMMOB'nin yürüttüğü teknik çalışmalarının ön ayak olması ile de Salda Gölü’nün UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi girişimlerinin başlatılmıştır.

Ayrıca gölün, mikrobiyal ve jeolojik oluşumunun, Mars'ta bulunan Jezero Krateri ile gösterdiği benzerlik üzerine yürütülen çalışmalar ile Mars'ın erken dönemine ışık tutabileceğine yönelik bulgular, bilim insanları ve araştırmacıların dikkatini üzerine toplamıştır

Yürütülen tüm çalışmalara katkı sunabilmek; dünyanın ve ülkemizin ortak zenginliği olan Salda Gölü'ne dair kamuoyu dikkatini artırmak amacıyla TMMOB Salda Gölü Raporu, İngilizce olarak 25 Şubat 2021 tarihinde yayımlanmıştır.