TMMOB SAMSUN İKK: SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI KINIYORUZ

03.01.2023

TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in "La Mimarlar Odası" diye hitabına bir tepkide olarak 3 Ocak 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in meslek odalarını küçümseyen bu tavrını kınıyoruz" dedi.

TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Mimarlar Odası Şube Başkanı Burak Şener şunları söyledi: "Türk Mühendis ve Mimarlar Odalar Birliği ve bağlı odalarımızın, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın çıkarlarını, ülkemizin ve halkımızın çıkarları temelinde korumak ve geliştirmek için mücadele vermektedir. Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından dolgu alanında inşaatına başlanılan 153 Kent Yönetim Merkezi ile İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi için Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından yargıya başvurulmuş ve yargıda yürütmesi durdurulma kararı verilmiştir. Mahkeme kararına rağmen hukuk çiğnenerek İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi 29 Aralık 2022 tarihinde hizmete açılmıştır. Meslek onuru ve kanunlardan almış olduğu yetkiyi kullanan Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin hukuki kazanımları karşısında çaresiz kalan Mustafa Demir, katıldığı bir canlı yayında 'La sen mimarlar odasısın' ifade kullanılması hem kendi şahsına hem de Samsun halkının adına taşıdığı Büyükşehir Belediye Başkanı makamına yakışmamıştır. On binlerce üyesi bulunan TMMOB ve ona bağlı odalarına karşı takınılan bu tavır ve özellikle Mimarlar Odası Samsun Şubesi söylenen nezaket dışı sözü, doğru bulmuyor ve kınıyoruz."

ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ

"Samsun halkının adına Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında bulunan aynı zamanda kendisi de mimar olan ve Mimarlar Odası Samsun Şubesi üyesi olan Mustafa Demir'i Türk Mühendis Mimarlar Odalar Birliği'nden ve Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nden özür dilemeye davet ediyoruz" diyen Şener, "Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yasalara uygun projeler geliştirmesine, hukuk devletinde yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatıyor, tarım alanlarına ve insanların yaşam alanlarına yapılan haksız ve hukuksuz müdahalelerde vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.

DİSİPLİNE SEVK EDİLECEK Mİ?

Şener, Demir'in disipline sevk edilmesi konusunu da yönetim kurulu toplantısında görüşüleceğini söyledi.