TMMOB TBMM'NİN DEPREME İLİŞKİN KURDUĞU KOMİSYONA KATILARAK SUNUM YAPTI

24.12.2020

TMMOB TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi için Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun 22 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantısına katıldı.

Komisyona katılan TMMOB Heyetinde TMMOB Yönetim Kurulu II. Başkanı Selçuk Uluata, HKMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali İpek, HKMO Yönetim Kurulu II. Başkanı Ayhan Erdoğan, HKMO Genel Sekreteri Murat Türüdü, İMO Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, İMO Genel Sekreteri Serap Dedeoğlu, JFMO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirbaş, JFMO Yönetim Kurulu II. Başkanı Mehmet Kemal Öztürk, JMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, JMO Deprem Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, JMO Genel Sekreteri Deniz Işık Gündüz, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu II. Başkanı Cüneyt Zeytinci, ŞPO Yönetim Kurulu Başkanı Gencay Serter yer aldılar.

Komisyon açılışı ardından TMMOB adına ilk konuşmayı II. Başkan Selçuk Uluata yaptı. Uluata konuşmasında Birlik görüşlerini ve değerlendirmelerini paylaştı. Konuşma ardından TMMOB ve bağlı Odaların Yöneticileri meslek alanlarına ilişkin sunumlar yaptılar. Sunumlar ardından komisyon üylerinin sorularına cevaplar verildi.

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi için Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Meclis Araştırması Komisyonununda yapılan sunumlara ekteki tutanaktan ulaşabilirsiniz.