TMMOB ÜYELERİ, “CUMHURBAŞKANINA HAKARET”TEN YARGILANIYOR

12.11.2015

TMMOB Yasası Değişiklik Tasarısına ilişkin protesto eylemleri sırasında attıkları sloganlar nedeniyle TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın ve Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyesi Devrim Cem Erturan’ın “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandıkları davanın ilk duruşması 11 Kasım 2015 Çarşamba günü Bayraklı Adliyesi’nde görüldü.

Yalçın ve Erturan’ın 12 Şubat 2015 tarihinde TMMOB Kanunu’nda değişiklik yapılması planını protesto amacıyla gerçekleştirilen eylemde attıkları sloganlardan dolayı yargılandıkları duruşma öncesinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. TMMOB üyelerinin yanı sıra DİSK, KESK, Çağdaş Avukatlar Grubu’nun da aralarında bulunduğu sendika ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın da katıldığı basın açıklamasında bir konuşma yapan TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, “Cumhurbaşkanına hakaret” davalarının Türkiye adına utanç olduğunu ifade ederek, “Son bir yıl içinde açılan yüzlerce davadan anlaşılan şu ki, 13 yıllık AKP iktidarının her geçen gün bir ileri aşamaya taşınan baskıcılığı, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasını, kendisi için kullanışlı bir araç olarak seçmiş görünüyor” diye konuştu.

Açıklamanın ardından, açıklamaya katılanlar, kendilerinin de aynı eylemlere katılıp aynı sloganları attıklarını belirttikleri dilekçeleri savcılığa ileterek kendilerini ihbar ettiler. 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonucunda ise dava, 3 Aralık 2015 tarihinde görülmek üzere ertelendi.