TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ZMO-GENÇ GÜNDEME DAİR AÇIKLAMA: YAŞASIN TMMOB, YAŞASIN ZMO ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ!

12.05.2020

TMMOB ZMO-GENÇ; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın, TMMOB, Ankara Barosu, Tabip Odaları ve meslek kuruluşları hakkında verdiği demeçlere dair 12 Mayıs 2020 tarihinde bir açıklama yaptı.

TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI
ZMO-GENÇ
GÜNDEME DAİR AÇIKLAMA,

YAŞASIN TMMOB, YAŞASIN ZMO ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ!

TMMOB ZMO-GENÇ; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın, TMMOB, Ankara Barosu, Tabip Odaları ve meslek kuruluşları hakkında verdiği demeçlere dair açıklamasıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bekleyen pek çok düzenleme bulunduğunu ve ivedilikli olarak Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipler Birliği ve TMMOB gibi demokratik kitle örgütlerinin tüzük ve seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili taslak olduğunu belirtti. Gerçekten de örgütlü demokratik yapıların içi geçtiğimiz yıllarda düzenli olarak yıpratılmaya ve boşaltılmaya çalışılmış, demokratik yollarla ele geçirilemeyen ve Anayasanın 135. maddesi kapsamındaki “kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü” olan TMMOB, Tabip Odaları ve Barolar iktidar odaklı birçok saldırının muhatabı konumuna gelmiştir.

Siyasi iktidar erki 18 yıldır mekan ve zamandan münezzeh olarak kazanamadığı her seçimi, kendisi lehine ele geçiremediği her yapıyı, biat ettiremediği her örgütlü oluşumu iktidar çizgisine getirmek maksadıyla her türlü legal ve illegal yola başvurmuştur. Demokratik kitle örgütlerinin yaşanan tüm toplumsal olaylar karşısında, kuruluş amaç ve ilkelerine uygun şekilde emekten ve eşitlikten yana tavır alması bir takım iktidar odaklarının çıkar ve rant kapılarını kapatmıştır. Her ortamda korkmadan ülkesine, toprağına, derelerine, mesleki alanlarına örgütlü bir biçimde sahip çıkan ve her meydanda ‘’Demokrasi ve laikliğin tasfiyesine karşı direncimiz ve bilimsel tekniğe bağlılığımız devam edecektir.’’ diye haykıran örgütlere olan iktidar odaklı düşmanlık hepimizin malumudur.

Kamuoyuna şunu açık yüreklilikle belirtmek isteriz ki; Kaz Dağları yok olmasın diye bizler oradaydık. Bizler Hasankeyf’te dolara karşı doğanın yeşilini savunanlarız. Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımına karşı duranlarız. Bizler Yırca Köyü’nde zeytinini kesenlere siper olup termik santrale karşı direnen ninelerimize omuz verenleriz. Yeşil Yol Projesi’ne karşı Karadeniz’de, siyanüre karşı Fatsa’da hayatı özgür kılmaya çalışanlarız. Bizler Cerattepe, bizler üçüncü köprü ve üçüncü havaalanı uğruna kestiğiniz ağaçlarız. Bizler Gezi’nin kendisiyiz.

Bizler, çeltik ağalarına karşı duran “İnsanı aç, toprağı aç, hayvanı aç olan bir ülkede kutlama yapılmaz, olsa olsa hesaplaşılır” diyen Akın Özdemir’in geleceğe bıraktığı umutlarıyız. Dereleri rahat bırakın özgürce aksın diyen köylüleriz. Bizler bu ülkenin akla ve bilime inanmış olan aydınlık gençleriyiz. Ulu Önder’in yaktığı cumhuriyet meşalesinin aydınlığını yarınlara taşıyacak olanlarız.

TMMOB pankartı taşıyan ellerimizden tanıyacak gelecek kuşaklar bizi. Bizleri aslında iyi tanıyorsunuz, bizler demokratik meslek odalarımıza masa başında verdiğiniz “ince ayarlar” ile tasfiye edilmesine asla izin vermeyecek olan geleceğin mühendisleriyiz ve BURADAYIZ!

Yaşasın TMMOB, Yaşasın ZMO örgütlülüğümüz!

TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI
ZMO-GENÇ