TMMOB’DEN AÇLIK GREVİNDEKİ NESTLE İŞÇİLERİNE DESTEK

24.04.2015

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Nestle Fabrikası'nda Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan ve 21 Nisan’da açlık grevine başlayan işçileri destek ziyaretinde bulundu.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu ile çeşitli siyasi parti, oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, fabrika önündeki çadırda aclık grevi yapan işçileri ziyaret etti. Dayanışma ziyaretinde yer alan Bursa Tabip Odası yöneticisi doktorlar, açlık grevinin işçilerin vücutlarında kalıcı hasarlar bırakmaması için dikkat etmeleri gerekenler ve önerileri söylediler. İşçilerin hak arama eylemlerinin yanında olduklarını belirten TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart da, işvereni işçilerin hakları konusunda sorumlu davranmaya çağırdı.