TOPLUMSAL MUHALEFETİN BASKI VE GÖZALTILARLA SUSTURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ!

22.02.2018

Aralarında Halkevleri Eş Genel Başkanının da bulunduğu 17 Halkevleri üyesinin sabah saatlerinde gözaltına alınmasına ilişkin TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından 22 Şubat 2018 tarihinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

TOPLUMSAL MUHALEFETİN BASKI VE GÖZALTILARLA SUSTURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Bir buçuk yılı aşkın zamandır ülkemizi Olağanüstü Hal Rejimi ile yöneten AKP Hükümeti, Afrin Operasyonu bahanesiyle toplumsal muhalefete yönelik baskılarını daha da artırmış durumda.

En temel insan hakkı olan ifade özgürlüğünün bile yok sayıldığı bu karanlık ortamda barıştan, demokrasiden ve özgürlüklerden yana tüm kesimler eleştiri ve açıklamaları nedeniyle gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır.

Benzerlerine ancak totaliter rejimlerde rastlanabilecek bu baskı rejimini son hedefleri Halkevleri üyeleri olmuştur. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan Halkevleri MYK üyesi Kutay Meriç’in ardından, bu sabah saatlerinde aralarında Halkevleri Eş Genel Başkanının da bulunduğu 17 Halkevleri üyesinin gözaltına alınmıştır.

Demokratik hak ve özgürlüklerin kullanımını engellemeye yönelik her türlü baskı, sindirme ve gözaltı uygulamasını şiddetle kınıyoruz. TMMOB olarak, Türkiye’nin geleceğinin dikta rejimlerinden değil, demokrasinin evrensel değerlerinden geçtiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Emin KORAMAZ

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı