ZMO GENÇ ÜYESİNE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!

20.11.2014

Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde okuyan ZMO Genç üyesi bir öğrencinin uğradığı satırlı saldırı üzerine 19 Kasım 2014 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

ZMO GENÇ ÜYESİNE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!

Ziraat Mühendisleri Odası, gelecekteki üyeleri olacak olan Ziraat, Su Ürünleri, Deniz Bilimleri Fakülteleri ile Tütün Eksperliği Yüksekokulunda öğrenim gören tüm öğrencileri, ayrımsız bir şekilde ODA üyesi olarak görmektedir.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde okumakta olan, ODA’mız ZMO Genç Üyesi bir öğrencimiz 14 Kasım 2014 Cuma günü Ankara Kurtuluş’ta siyasi bir grubun satırlı saldırısına uğramıştır. Saldırganlar olaydan kısa bir süre sonra yakalanırken, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan arkadaşımızı ODA’mız yöneticileri ziyaret etmiş ve doktorlardan durumunun iyiye gittiği bilgisini almışlardır.

Üyelerinin ortak gereksinimlerini karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak ve geliştirmek,  meslek disiplini ve ahlâkını korumakla görevli TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, sadece mezun olmuş mühendislerin değil, henüz öğrenimine devam eden mühendis adaylarının da Odasıdır. Bu kapsamda yapılan saldırıyı kınıyor, sorumluların gerektiği şekilde cezalandırılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.

Son yıllarda üniversitelerimiz sıklıkla karşıt grupların çatışmalarına sahne olmakta, gençlerimiz yaralanmakta, eğitim ve öğretime ara verilmektedir. Üniversiteler, özgür düşüncenin hakim olduğu birer bilim yuvası olmalıdır. Yükseköğretimde yapılacak düzenlemeler bu hedefe hizmet etmeli, öğrencilerin can güvenliğinin sağlandığı, demokratik ve çağdaş bir sistem mutlaka yaşama geçirilmelidir.

ODA’mız; şiddeti bir yaşam biçimi olarak gören her türlü hareket ve insan yaşamına zarar verebilecek bir saldırganlık içinde olanlar karşısında durmaya devam edecektir. Bu nedenle, GENÇ ZMO Üyesi öğrenciye yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezayı alması konusunda yürütülecek hukuki mücadeleyi kararlılıkla yürütüp takip edeceğimizi, gelecekteki üyelerimiz olan öğrencilere verilecek her türlü zarara karşı onların koruyucusu ve savunucusu olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Özden GÜNGÖR
(Yönetim Kurulu adına)