24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÜZERİNE TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE

18.05.2018

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 24 Haziran Seçimlerine ilişkin TMMOB Örgütlülüğüne yönelik bir yazı yayınlayarak, tüm üyelerimize oy kullanma ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ ÜZERİNE TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE

Ülkemiz, erken seçim kararı ile 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri sürecine girmiş bulunmaktadır.

Birliğimiz, bugüne kadar seçim dönemlerinde yayımladığı Seçim Bildirgeleri ile meslek örgütümüzün gözünden ülkemizin sorunlarını tespit ederek bu sorunların kamu ve toplum yararı doğrultusunda çözümüne ilişkin önerilerini kamuoyu ile paylaşmıştır. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler için de görüşlerimiz ve önerilerimiz paylaşılacaktır.

Birliğimiz, 24 Haziran seçimlerinin ülkemiz için ayrı bir önem taşıdığının farkındadır. Bu doğrultuda 16 Nisan Anayasa Referandumu sürecinde aldığımız tavrın bir devamı olarak 24 Haziran seçimleri sürecinde de üzerimize düşen sorumluluğun gereği olan adımlar atılacaktır.

Bu süreçte, TMMOB 44. Dönem V. Danışma Kurulu’nda ortaya konulan çerçeve doğrultusunda Oda Yazman (Sekreter) üyeleri ile toplantılar yapılmış ve yürütülecek çalışmalar planlanmıştır. Öncelikle yayımlayacağımız Seçim Bildirgesi ile genel ve detaylı değerlendirmelerimiz kamuoyu ile paylaşılacaktır. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm seçmenlere seçimlere katılımın önemini ifade eden çağrılar yapılacaktır. Seçim ve sandık güvenliğine ilişkin teknik görüşlerimiz kamuoyu ile paylaşılacaktır. Üyelerimizin seçim günü diledikleri parti ya da bağımsız oluşumlar aracılığı ile aktif görev almaları yönünde çağrımız yapılacaktır. Üreteceğimiz envanter ile çalışmalarımız güçlendirilecek sosyal medya gibi iletişim kanalları da aktif olarak bu çalışmalar için kullanılacaktır. Çalışmalarda kullanacağımız belgelerimiz ve envanterlerimiz hazırlandıkça örgütümüze ulaştırılacak ve başta üyelerimiz olmak üzere kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Elbette seçim süreci boyunca hiçbir aday ya da siyasi parti işaret edilmeyecek ve desteklenmeyecektir.

Birliğimiz yapacağı açıklamalar ve çalışmalar ile;

• Ülkemizin yaşamakta olduğu sorunlar,
  • Sorunları doğuran yanlış politikalar,
  • Yanlış politikaları üreten ve uygulayanlar işaret edilecek

Ayrıca;

• Seçimlere katılımın ve oy kullanmanın,
  • Sandık ve sayım güvenliğinin önemi vurgulanacaktır.

Ülkemiz zor bir dönemden geçerken, meslek alanlarımız ve meslektaşlarımız büyük sorunlar ile boğuşurken 24 Haziran seçimlerinin erkene alınarak gerçekleştirilmesinin yükü de kendi payımız oranında omuzlarımıza binmiştir. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının yapacağı çalışmaların ve söyleyeceği sözlerin ülkemizin aydınlık yarınlara taşınmasında önemli bir yeri olacaktır. Birliğimizin bu dönem içerisinde bütün örgütlü gücü ile üzerine düşen sorumluluk çerçevesinde çalışmalar yapacağına yürekten inanıyorum.

24 Haziran seçimleri süreci içerisinde yürüteceğimiz çalışmalar için örgütümüzün gerekli hazırlıkları yapmasını bekliyor ve hepimize kolaylıklar diliyorum. Aklımızın ve umudumuzun yolu açık olsun.

Emin KORAMAZ

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı