8. MMO ÖĞRENCİ ÜYE KAMPI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10.09.2019

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Öğrenci Üye Kampı 2019, 30 Ağustos-4 Eylül 2019 tarihleri arasında İzmir Aliağa Yeni Şakran Afacan Gençlik Evi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye`nin çeşitli şehirlerinden 61 öğrenci üyenin katılımıyla İzmir`in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran'da başlayan kamp, 30 Ağustos Cuma günü öğle saatlerinde kayıtların yapılmasıyla başladı.

MMO Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Elif Öztürk, Teknik Görevlileri Cem Şavur, Meltem Özdemir, Ankara Şube Teknik Görevlileri Corç Işıldar ve Deniz Alp Yılmaz, MMO Merkez Yayın Görevlisi Yılmaz Eren kampın organizasyonunda çeşitli görevler üstlendiler.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, Sekreter Üyesi Elif Öztürk, Sayman Üyesi Bedri Tekin, TMMOB Yönetim Kurulu eski Başkanı Mehmet Soğancı kamp programı kapsamında, açılışta ve oturumlarda konuşmacı olarak yer aldılar.

Kampın açılış konuşmasını MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener yaptı. Yener, 1996 yılında başlayan öğrenci üye çalışmalarının iki yılda bir düzenlenen öğrenci üye kurultayları ve de bu yıl beşincisi düzenlenen Öğrenci Üye Kampı ile sürdüğünü belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Yener konuşmasında özetle, bu kampın, öğrenci üyelerin Oda kültür ve perspektiflerini kavramaları, birbirleriyle kaynaşmaları ve mühendislik sorunları ile ülke ve dünya analizini birlikte yapabilmeye katkı sağlamasını, verimli, eğlenceli, dostça bir ortamda geçmesini diledi.

Yunus Yener’in ardından MMO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yaşartekin de öğrencileri selamladı. Kampın açılış oturumunda Emin Koramaz ve Mehmet Soğancı da TMMOB ve Oda örgütlülüğü üzerine birer konuşma gerçekleştirdiler.  Açılış konuşmalarının ardından; tanışma, kamp kuralları ve programı hakkında bilgilendirme yapıldı.

İlk günün akşam oturumunda "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği-Risk Değerlendirme" üzerine Bedri Tekin ile söyleşi gerçekleştirildi.

Kampın ikinci günü Tanışma Atölyesi ile başladı. İkinci günün ilk söyleşisi Güncel Siyasal Gelişmeler üzerine İlhan Cihaner ile gerçekleştirildi.

Takım sporları ve bireysel spor turnuvalarının açılışı da ikinci gün gerçekleştirildi. Ayrıca kamp boyunca düzenlenen ve moderatörlüklerini öğrenci üyelerin yaptığı oturumlarda birçok konu ele alındı.

Sonraki günlerde sırasıyla, “Toplum ve Teknoloji” – Yunus Yener, “Anons” - Ercan Kesal, "Müzikli Memleket Tarihi" – Murat Meriç söyleşileri gerçekleştirildi.
Yine kampta lider eğitmenler eşliğinde "Tanışma" ve "MMO Örgütlülüğü" " atölyeleri yapıldı.

"MMO Öğrenci Üye Örgütlülüğü" başlıklı forumda, nasıl bir öğrenci üye örgütlülüğü olması gerektiğine dair söz alan kamp katılımcıları görüşlerini paylaştılar.

Kamp değerlendirmesinde ise tüm katılımcıların kampa yönelik görüşleri alındı, kamp yönetiminin düşünceleri öğrenci üyeler ile paylaşıldı.

3 Eylül Salı akşamı Murat Meriç‘in katılımıyla "Eski 45`likler" eşliğinde veda partisi gerçekleştirildi. Kampta ayrıca Dikili koylarında tekne turuna çıkıldı.

Kamp yaşamında birçok iş öğrenci üyeler tarafından nöbet sistemiyle ortaklaşa yapıldı. Her gün 07.30'da güne uyanış, sabah sporu ve yüzme ile başlayan günler, 09.00'daki kahvaltıların ardından saat 10.30'da başlayan, önceden belirlenmiş konulardaki programlarla sürdü.

Bilgi yarışması, voleybol, basketbol, masa tenisi, dart, langırt ve yüzme yarışlarının düzenlendiği kampta, yarışmalarda birinci gelen kişi, grup ve takımlara kupa, madalya ve kitap hediyeleri verildi.

4 Eylül Çarşamba günü sabahı, kahvaltının ardından kamp, tatlı yorgunluklarla, yeni arkadaşlıklarla ve örgütlülük bilinciyle sona erdi.