DEMOKRASİNİN VE İNSAN HAKLARININ TEMİNATI OLAN ÖRGÜTÜMÜZE YÖNELİK HER TÜRLÜ SALDIRININ KARŞISINDA OLACAĞIZ

21.05.2020

TMMOB Kadın Çalışma Grubu meslek örgütlerinin yasalarında yapılması planlanan değişikliğe ilişkin 20 Mayıs 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Görevde olduğu 18 yıl boyunca Birliğimizin ve meslek odalarımızın kamusal ve özerk niteliğini yok ederek örgütümüzü işlevsizleştirme yönünde pek çok girişimde bulunan Siyasal iktidar Korona virüs (Covit-19) Pandemisinin doğurduğu sosyal izolasyondan da yararlanarak, yaşanmakta olan ağır ekonomik krizin yarattığı toplumsal baskıyı bertaraf etmek ve gündem saptırmak amacıyla TMMOB Yasasında değişiklik yapılması konusunu yeniden gündeme getirmiştir.

Eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi kamusal hizmetlerin ticarileştirilmesinden özelleştirmelere; imar ve kentleşme politikalarından sanayi, tarım ve gıda politikalarına; doğal ve kültürel varlıkların yağmalanmasından çevre tahribatlarına; sermaye odaklı rant politikalarından emeğin sömürülmesine kadar her türlü toplumsal soruna karşı duyarlı olan ve kararlılıkla mücadele eden Birliğimiz ve bağlı Odaları aynı şekilde ülkemizde dozu giderek artan kadın ve çocuklara yönelik sömürü istismar taciz tecavüz ve cinayetlerin de karşısında durmakta; siyasal iktidarın her türlü gerici uygulama ve kararlarına hızlı tepki vermekte; toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele etmektedir.

Meslek alanlarımıza ilişkin hak ve örgütlenme mücadelesinin demokrasiden ve insan haklarından ayrı düşünülemeyeceğinin bilincinde olan TMMOB’li kadınlar olarak; bilim ve teknikten aldığı güçle soran, sorgulayan, yanlışı bozan ve bu bağlamda demokrasinin teminatı olan örgütümüzü işlevsiz kılmaya yönelik her türlü girişimin karşısında olacağız.

Bu haklı mücadeleden geri durmamız mümkün değil.

Güzel günlere açılacak tüm yollar...

Yaşasın TMMOB

Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü