EMEKÇİLERİ HEDEF ALAN ZORBALIĞA SON VERİLSİN!

22.04.2021

Yaklaşan 1 Mayıs etkinlikleriyle ilgili 1 Mayıs İstanbul Bileşenleri tarafından 22 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Kadıköy’de yapılmak istenen basın açıklamasına yönelik polis saldırısına ilişkin TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından basın açıklaması yapıldı.

EMEKÇİLERİ HEDEF ALAN ZORBALIĞA SON VERİLSİN!

1 Mayıs İstanbul Bileşenleri tarafından İstanbul Kadıköy’de yapılmak istenen basın açıklamasını hedef alan polis saldırganlığını kınıyoruz.

1 Mayıs İşçi Bayramı, emeğin hak ve taleplerinin en gür biçimde dile getirildiği, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Böylesi önemli bir günün arifesinde, emek güçlerinin sesinin şiddet ve zorbalıkla bastırılmak istenmesi hiçbir biçimde kabul edilemez.

Siyasi iktidarın emek düşmanı yüzü, emekçiler sokaklara ve meydanlara çıktığında daha da görünür hale gelmektedir. Bu zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. Kendi politik ihtiyaçları ve sermayenin çıkarları söz konusu olduğunda salgın önlemleri aklına bile gelmeyen siyasi iktidarın, salgın bahanesiyle sokakları emekçilere yasaklamasının açıklanabilir yanı yoktur.

Siyasi iktidarı emekçileri ve muhalif halk kesimlerini hedef alan polis şiddetine son vermeye, temel hak ve özgürlükleri sınırlamaya yönelik uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz.

EMİN KORAMAZ
TMMOB YÖNETİM KURULU BAŞKANI