İMO: GEZİ HALK İRADESİDİR YARGILANAMAZ!

21.03.2022

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Gezi Davasına ilişkin 21 Mart 2022 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Savunduğu değerler ve ülke çapında ortaya çıkardığı dayanışmanın büyüklüğü ve güzelliğiyle tarihimizin en temiz sayfalarından biri olan Gezi Direnişi bir kez daha yargılanıyor. Daha önce asılsız iddialar ve uydurma delillerle birçok defa yargılanan ve beraat eden, aralarında birliğimiz TMMOB’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu isimler tekrar hakim karşısına çıkıyor.

Gezi Direnişi, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin eşsiz ve görkemli bir savunusu olarak nesiller boyunca gururla hatırlanacaktır. Eğer bir yargılama yapılması gerekiyorsa o da barışçıl gösterilerin şiddetle bastırılması, gencecik fidanların hayatlarından koparılması hakkında olmalıdır. Ne birliğimiz TMMOB ne de TMMOB Yönetim Kurulu Üyemiz Mücella Yapıcı’nın isimleri darbe suçlamasıyla yan yana getirilebilir.

Hiç şüphe yok ki bugün ülkemizin yaşadığı ekonomik ve siyasi krizler, Gezi'nin ne kadar haklı bir mücadele, Gezi’de savunulan demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana değerlerin de ne kadar vazgeçilmez olduğunu gözler önüne sermektedir. İnşaat Mühendisleri Odası olarak Gezi Davasında yargılananların yanında olduğumuzun altını çiziyor, hukuku ayaklar altına alan bu tür dayanaksız yargılamalara bir son verilmesini istiyoruz.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası