PMOGENÇ 12. YAZ OKULU/ KAMPI ANKARA`DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10.09.2019

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası’nın her yıl düzenlediği PMO Genç Yaz Okulu/Kampı bu yıl TMMOB’nin ev sahipliğinde TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi‘nde 1-5 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlendi.

PMO Genç Yaz Okulu/Kampında; Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, akademisyenleri ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, teori ve pratiğin birleştiği, kolektif üretim ve birlikte karar alma süreçlerinin örgütlülük bilinci ile bir araya geldiği bir etkinlik gerçekleştirdi.

1 Eylül 2019 tarihinde gerçekleşen tanışma toplantısında, Peyzaj Mimarları Odası’nı temsilen Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Oda teknik personelleri Burak Sevim ve Bilal Emre Aslan, 14 üniversiteden 44 öğrenci katılımcı ile birlikte, Prof. Dr. Halim Perçin, Prof. Dr. Oğuz YILMAZ, Mehmet Cemil Aktaş ve Harun Kılıçoğlu büyük emek ve destek verdikleri yaz kampında; peyzaj mimarlığı öğrencileri ile bir araya geldi.

Çalışma alanı olarak belirlenen; Mimar Kemalettin Bey tarafından Ankara`nın başkent olmasıyla birlikte, Birinci Ulusal Mimarlık Dönemi`nin anıtsal örneklerinden biri olan TCDD Garı ve yakın çevresi Yaz Okulu/Kampı çalışma alanı olarak belirlendi. Tarihi ve kültürel değerlerimizi korumak adına yapılan çalışmada yerinde inceleme yapmak için tüm katılımcılarla birlikte ikinci gün alanı gezdiler.

Peyzaj Mimarları Odası ilke ve amaçları etrafında hem mesleğin gelişimine hem de okumuş insanların ülkesine karşı olan sorumluluklarının farkındalığının bir üretim süreci olarak değerlendirildiği PMO Genç Yaz Okulu/Kampı bir kez daha umut ve başarı ile son buldu.