TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2019 SEMPOZYUMU PROGRAMI BELİRLENDİ

11.10.2019

TMMOB adına Gıda Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası'nın düzenleyiciliğini üstlendiği ve 19 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilecek "TMMOB Dünya Gıda Günü Sempozyumu 2019" programı belirlendi.

"Sürdürülebilir Gıda ve Tarımın Ekonomi Politiği - Güvenli Gıda" ana temasıyla yola çıkan TMMOB Dünya Gıda Günü Sempozyumu 2019 İMO Rüştü Özal Salonunda saat 10.00'da başlayacak.

Program şöyle:

TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2019 SEMPOZYUMU

"Sürdürülebilir Gıda ve Tarım'ın Ekonomi Politiği/ Güvenli Gıda"

19 Ekim 2019

İMO Rüştü Özal Salonu
 (Necatibey Caddesi No:57 Kızılay-Ankara)

PROGRAM

09:30-10:00

Kayıt

 

10:00-10:45

Açılış Konuşmaları

 

Kemal Zeki Taydaş, GıdaMO Y.K.Başkanı (3 Oda Başkanı Adına )

 

Emin Koramaz, TMMOB Y.K. Başkanı

 

Viorel Gutu, FAO Türkiye Temsilcisi

 

10:45-11:00

Kahve Arası

 

11:00-11:30

Açılış Konferansı:

Prof. Dr. Ahmet ŞAHİNÖZ "Neo-liberal Politikalar Açlığa Çare Oldu mu?"

 

11:30-12:30

1.Oturum "Sürdürülebilir Gıda ve Tarım'ın Ekonomi Politiği"

Oturum Başkanı

Dr. Ali Uğurlu / KMO Y.K.Başkanı

Konuşmacılar:

Prof. Dr. Emine OLHAN "Gıda ve Tarım'ın Ekonomi Politiği"

Adnan Çobanoğlu "Üretici ve tüketiciler açısından örgütlülük"

 

12:30-13:30

Öğle Yemeği Arası

 

13:30-15:00

2.Oturum  "Güvenli Gıda"

Oturum Başkanı

Özden Güngör / ZMO Y.K.Başkanı

Konuşmacılar:

"Sağlıklı Beslenme için Gıda Sistemleri Yaklaşımı”
Keigo Obara – FAO Gıda Güvenliği Yetkilisi

Prof. Dr. Çağatay Güler "Halk sağlığı ve beslenme"

Doç. Dr. Yeşim Soyer

Prof. Dr. Zülküf Aydın

 

15:00-16:00

Forum ve Kapanış