TMMOB HEYETİ KESK’E DESTEK ZİYARETİNDE BULUNDU

08.02.2018

TMMOB Yönetim Kurulu ile Oda Başkan ve Yöneticileri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar’ın gözaltına alınması dolayısıyla 8 Şubat 2018 tarihinde KESK’e destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette; TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, II. Başkan Züber Akgöl, Yürütme Kurulu Üyesi Kemal Zeki Taydaş, Genel Sekreter Yardımcısı Gülsüm Sönmez, TMMOB Ankara İKK Sekreteri Özgür Topçu, Odalardan; Hüseyin Önder (EMO), Ayhan Yüksel (MADENMO), Yunus Yener (MMO), Arife Kurtoğlu (MMO), Satılmış Göktaş (MMO), İsmail Odabaşı (MMO) ve Ahmet İrfan Türkkolu (METMALZMO)’dan oluşan TMMOB Heyeti KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, Genel Sekreter Ramazan Gürbüz, Eğitim, Örgütlenme ve Basın Yayın Sekreteri İlhan Yiğit, Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir ve Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol ile görüştü.

Görüşmede, toplumsal muhalefeti susturma ve etkisizleştirme operasyonları kapsamında 4000’in üzerinde işlerinden ihraç edilen, 70 civarında tutukluluğu devam eden üyesi bulunan KESK’in Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar, 6 Şubat tarihinde 2014 yılında izin verilen, tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü, barışçıl gösteri ve toplanma hakkı kapsamında yapılan bir etkinlik gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı belirtildi.

“Emek ve barış mücadelesi yürütenlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonları sindirme ve kriminalize etme amaçlıdır.”; “AKP’nin ne OHAL sopası, ne de diğer faşizan politikaları bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamaz.” denildi.

TMMOB Heyeti KESK ile dayanışma içerisinde olduklarını bir kere daha dile getirdi.