TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE: AKP’NİN TMMOB YASASI DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI SÖZÜMÜZÜ SÖYLEMEK ÜZERE 14 ŞUBAT’TA ANKARA’DA BULUŞUYORUZ

02.02.2015

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB Yasası değişikliğine karşı 14 Şubat 2015'de toplanacak Olağanüstü Genel Kurul üzerine TMMOB örgütlülüğüne yönelik bir mesaj yayımladı.

TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE

Sevgili Arkadaşlar,

Hepimiz biliyoruz: AKP, TMMOB’nin kuruluş yasası olan “6235 Sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu”nda değişiklik yapmak için çok niyetli.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun meslek örgütleri üzerine hazırladığı raporla başlayan, KHK’lerle kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün oluşturulması ile devam eden, mesleğimiz ve meslektaşlarımız aleyhine çıkarılan çok sayıda yönetmeliklerle sürdürülen, gece yarısı operasyonu ile 3194 Sayılı Yasa’ya ekleme yapılması ile devam eden süreçte şimdi AKP’nin yeni bir projesi gündemde.

Bu ülkenin mühendislerinin, mimarlarının, şehir plancılarının ve onların örgütü TMMOB’nin asla talebi olmayan bu yasa değişikliği ile aslında AKP; bir türlü arka bahçesi yapamadığı, diz çöktürüp biat ettiremediği TMMOB ve Odalarını şimdi parçalayarak, dağıtmak, sesimizi kesmek istiyor.

Sevgili Arkadaşlar,

Herkes biliyor: Örgütümüz TMMOB AKP’nin önündeki en büyük engellerden biri.

Çünkü TMMOB ve Odaları; AKP’nin kentler üzerindeki oyununa karşı duruyor, "kentsel dönüşüm" adını verdikleri "rantsal dönüşüme" karşı çıkıyor.

Çünkü TMMOB ve Odaları; yayınladıkları raporlar, basın açıklamaları, açtıkları davalarla AKP’nin ormanları, kıyıları, meraları; suyumuzu, toprağımızı yağmalamasının önünde duruyor.

Çünkü TMMOB ve Odaları; neoliberal politikalarla bu ülkenin yağmalanmasına karşı, kamu yararı için mücadele ediyor.

Çünkü TMMOB ve Odaları; hukuksal girişimlerle, AKP’nin rant amaçlı politikalarına, serbestleştirme, özelleştirme uygulamalarına, yağma ve talana "dur" diyor.

Çünkü TMMOB ve Odaları taşeronlaştırma uygulamalarına, işten çıkarmalara, işsizlik, yoksulluk ve düşük ücretlere karşı, direnen işçilerle kamu çalışanları ile bir arada oluyor.

Sevgili Arkadaşlar,

AKP, Örgütümüzü yok edebileceğini zannediyorsa yanılıyor…

Çünkü TMMOB, bu ülkenin taşına, toprağına işlendi.
Çünkü TMMOB, bu ülkede deresine sahip çıkan Emine Teyze demek.
Çünkü TMMOB, bir avuç kömür için bir ömür veren maden işçisi demek.

Çünkü TMMOB, bu ülkenin aydınlık yüzü demek.

Biz bu ülkeyi, gericiliğin dogmatizmiyle ortaçağ karanlığına döndürmek isteyenlere, vahşi kapitalizmin kar hırsıyla tüm insani değerleri yok etmek isteyenlere karşı, aydınlığa taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. “Padişahım çok yaşa” diyenlerle asla saf tutmayacağız.

TMMOB’yi parçalamak, etkisizleştirmek isteyenler unutmasınlar ki; TMMOB her yerde. Bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmakta kararlı olan TMMOB her yerde…

TMMOB, Soma’da, Ermenek’te, Zonguldak’ta maden emekçilerinin yanında.
TMMOB, 3 Mart İş Cinayetleri ile Mücadele Gününde.
TMMOB, nükleer santrallere karşı Akkuyu’da, Sinop’ta.
TMMOB, Karadeniz’de Ege’de Akdeniz’de suyuna, deresine sahip çıkanların yanında.
TMMOB, bu ülkenin altını üstüne getirenlere karşı Kazdağları’nda, Cerrattepe’de, Fatsa’da.
TMMOB, Gerze’de, Yırca’da, Terme’de.
TMMOB, Alakır vadisinde, Diyarbakır Hevsel bahçelerinde, Burdur’da, Bartın’da.
TMMOB, Atatürk Orman Çiftliği’nde.
TMMOB, artık yeter diyenlerle Gezi’de. Hem de Gezi’nin tam merkezinde.
TMMOB, insanımızın kardeşçe barış içinde bir arada yaşamasını savunarak Roboski’de.
TMMOB, emperyalist saldırı ve savaşa karşı Suruç’ta konteyner kentte, Silvan’da.
TMMOB’li kadınlar, 25 Kasım’da, 8 Mart’ta alanlarda; Yalvaç’ta.
TMMOB, 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, mücadele, dayanışma gününde alanlarda, Taksim’de.
TMMOB kentte, kırda, yanlışlara karşı direnen bu ülke insanın bulunduğu her yerde.
TMMOB, eşit, özgür, demokratik Türkiye mücadelesinin en ön saflarında.

Sevgili Arkadaşlar,

AKP’nin rant projeleri önünde engel olarak gördüğü örgütümüzü parçalayıp, işlevsizleştirme projesine karşı uzun zamandır hep birlikte yoğun bir mücadele yürüttük.

Şimdi sürdürdüğümüz bu mücadeleyi daha da büyütme zamanı.
Şimdi örgütümüzün etkisizleştirilmesine, parçalanmasına, AKP’nin arka bahçesi haline getirilmek istenmesine karşı sözümüzü daha gür söyleme zamanı.
Şimdi TMMOB’nin gücünü herkese gösterme zamanı.
Şimdi Türkiye’nin dört bir yanından 9 Şubat’ta başlatacağımız yürüyüşte her durakta bir kez daha “kral çıplak” deme zamanı.
Şimdi yürüyüş kollarımızla 14 Şubat’ta Ankara’da Olağanüstü Genel Kurulumuzda buluşarak AKP iktidarının yarattığı rant düzenini teşhir etmeyi sürdüreceğimizi, örgütümüzü savunacağımızı bir kez daha belirtme zamanı.
Şimdi 14 Şubat’ta sözümüzü sokakta söyleme zamanı.

14 Şubat Ankara buluşmamızı, sadece TMMOB delegeleri ile değil, bağlı bütün odalarımızın delegeleri, Oda-Şube-Temsilcilik Yönetim, Onur, Denetleme Kurulu üyeleri, TMMOB’nin savrulmasına, diz çökmesine asla izin vermeyen örgütlü üyelerimiz ile birlikte gerçekleştireceğiz. O gün şüphesiz bizimle birlikte TMMOB’yi her ortamda savunan, demokrasi mücadelesi içerisinde yan yana durduğumuz emek ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, demokrasi güçleri ile içinde yer aldığımız platfomların temsilcileri de olacak.

Sevgili Arkadaşlar,

9 Şubat’ta ülkemizin dört bir yanından yola çıkıyoruz.
14 Şubat’ta saat 10.00’da Ankara’da Olağanüstü Genel Kurulumuzda buluşuyoruz.
14 Şubat’ta saat 14.00’de sözümüzü sokakta söylüyoruz.

Adnan Yücel ne güzel söylüyor:

Saraylar saltanatlar çöker, kan susar bir gün, zulüm biter.
menekşeler de açılır üstümüzde, leylaklar da güler.
Bugünlerden geriye,
bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler...

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı