ZMO 6. ÖĞRENCİ YAZ EĞİTİM KAMPI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10.09.2019

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası 6. Öğrenci Yaz Eğitim Kampı, ZMO-Genç üyesi öğrencilerin katılımı ile 1-7 Eylül 2019 tarihleri arasında Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Eğitim Merkezi’nde ZMO İzmir Şubesi yürütücülüğünde gerçekleştirildi.

Eğitim Kampı ZMO ve mesleğimizin geleceği olan öğrencilerin birlikte planlama, karar alma, üretme ve yönetme süreçlerinde deneyim kazanmasını, mesleki bilincin oluşmasını, TMMOB’nin temel ilkeleri doğrultusunda bilgi sahibi olunmasını, Oda kültür ve perspektiflerinin kavranmasını amaçlamaktadır. Bu amaçlar kapsamında, 7 gün süren kamp döneminde, çeşitli eğitimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlendi.

1. gün; öğrenciler ZMO İzmir Şubesi tarafından karşılanarak, kampın yapılacağı tesise getirildi. ZMO-GENÇ İzmir tarafından yapılan sunumun ardından, kampın açılış konuşmaları;  ZMO İzmir Şube YK Başkanı Kurtuluş BİNGÖL, ZMO Genel Merkez YK Başkanı Özden GÜNGÖR ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY tarafından yapıldı.

2. gün; TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ “Demokrasi Mücadelesi ve TMMOB Örgütlülüğü”,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SOYER “Projelerle Tarıma Bakış Açısı”, Önceki Dönemler ZMO Genel Başkanı Dr. Gökhan GÜNAYDIN “Türkiye`de Bitkisel Üretim Politikaları”, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ortaç ONMUŞ “100 yılda Sulak Alanlarda Meydana Gelen Değişim”,

3. gün; Adnan ÇOBANOĞLU,  Gaye YILMAZ, Zerrin ÇELİK “Gıda Egemenliği Paneli”,  Genel Sekreter Kamil BAYRAM TMMOB ZMO Örgütlülüğü”, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi  Dr. Öğr. Üyesi Ahmet UHRİ  “Tarım ve Beslenme Kültürünün Tarihi”, Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi Orhan SARIBAL “Türkiye`de Hayvansal Üretim Politikaları”,

4. gün; ZMO İzmir Şubesinden Ziraat Mühendisi Banu ONAN ERDAL “Ziraat Mühendislerinin Özlük Hakları”, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza ÖZTÜRKMEN Göbeklitepe”, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan LÖK  “Su Ürünleri Atölyesi”, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal KOCABAŞ Köy Enstitüleri Eğitimi ve Aydınlanma”,

5. gün; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze SANER “Proje Hazırlama”, ZMO II. Başkanı Prof. Dr. Cem ÖZKAN “Girişimcilik Atölyesi”, Gazeteci-Yazar Ziraat Mühendisi M. Tevfik KIZGINKAYA “Aklın Yolu Cumhuriyet”, Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün SOYER “Tarımda Örgütlenme”

Konularında sunumlar ve konuşmalar gerçekleştirdiler.

6. gün tekne gezisi,

7. gün kamp değerlendirmesi yapıldı.

ZMO-Genç öğrencilerimiz ile kamp sonunda yapılan değerlendirme toplantısında, öğrencilerden; ZMO örgütlülüğüne bakışlarının olumlu yönde değiştiği, dayanışma, birlikte hareket etme ve ZMO örgütlülüğüne sahip çıkma konusunda farkındalığın arttığı, büyük bir aile ortamına benzetilen ZMO’nun bireylerinin birbirleriyle olan ilişkilerinin geliştirilmesi ve sürekliliğinin sağlanmasına katkı sağladığı, sosyal, kültürel ve mesleki bilgilerin üzerine katkı koyan bu tarz etkinliklerin sürdürülmesi ve sayısının artırılması konusunda görüş birliğine sahip olunduğu, kampın ZMO ve ZMO-Genç bağının güçlenmesinde fayda sağladığına ilişkin düşüncelerin arttığı yönünde olumlu değerlendirmeler alındı.