12. ULUSAL TESİSAT MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ DÜZENLENDİ

13.04.2015

TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın on ikincisini düzenlediği Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi (TESKON) ve Teskon+ Sodex-Fuarı, 8-11 Nisan 2015 tarihlerinde İzmir’de MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ana teması “Sağlık İçin Isıl Konfor ve İç Hava Kalitesi” olarak belirlenen kongre kapsamında düzenlenen 7 sempozyum ve 4 seminerde toplam 210 bildiri sunuldu. Kongrede ayrıca 21 kurs, 3 panel, 4 kişisel gelişim semineri ve 2 forumun yanı sıra bilimsel-teknolojik oturumlar, sabah toplantıları, konferanslar ve sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. Kongre ile birlikte eşzamanlı düzenlenen Teskon+Sodex Fuarı ise tesisat alanında ürün ve hizmet üreten önemli firmaları bir araya getirdi.

Kongrenin açılış konuşmaları, MMO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülden Gökçen Akkurt, Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Demirtaş, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı tarafından yapıldı.

Teskon+Sodex Fuarına, ısıtma, soğutma, havalandırma, yalıtım, doğalgaz, jeotermal, güneş enerjisi alanlarında ürün ve hizmet üreten 150’den fazla firma katıldı.