6645 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU VE KHK’LERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN GEREĞİ OLUŞTURULAN KOMİSYON 3.TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

06.07.2015

23.04.2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6645 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la asansörlerin yıllık periyodik kontrolünü yapacak belediyeler/ il özel idareleri ile yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarının sahip olması gereken şartlar, yıllık periyodik kontrol esasları ve yıllık periyodik kontrol ücretlerinin belirlenmesi amacıyla oluşturulan komisyon üçüncü toplantısını 01 Temmuz 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

24.06.2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmelik Taslağı"nın ardından hazırlanan “Asansör Periyodik Kontrolleri İçin Yetkilendirilen A Tipi Muayene Kuruluşlarınca Uyulması Zorunlu Olan Usul ve Esaslara Dair Tebliğ Taslağı”nın son şeklinin verildiği toplantıya; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Vilayetler Hizmet Birliği, Türk Standartları Enstitüsü, AYSAD, ASFED, TÜRKAK temsilcilerinin yanı sıra Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği adına Makina Mühendisleri Odası`ndan Ali Ekber Çakar, Zafer Güneş, Halim Akışın ve Elektrik Mühendisleri Odası`ndan Hüseyin Önder, Bülent Çarşıbaşı ve M. Zeki İşlekel katıldı.