DİSK, KESK VE TTB’DEN TMMOB’YE DESTEK

22.01.2015

DİSK Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Tabip Odası, TMMOB’yi parçalayarak işlevsizleştirmeye yönelik yasa değişikliği girişimlerine karşı TMMOB önünde 22 Ocak 2015 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

TMMOB’nin bu ülkenin onurlu geçmişinin ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulanan açıklama da, “Bu ülkenin onurlu bir sesinin, emek mücadelesinin bir kalesinin, aydınlık Türkiye’yi kuracak bir gücün susturulmasına, etkisizleştirilmesine asla seyirci kalmayacak ve buna izin vermeyeceğiz” denildi.

Örgüt temsilcileri daha sonra TMMOB’yi ziyaret ederek Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. Görüşmede TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, torba yasalarla getirilmek istenen düzenlemeler ve TMMOB Yasası’nda yapılmak istenen değişiklikler hakkında bilgi verdi. Örgüt temsilcileri de konuşmalarında TMMOB’nin mücadelesinin yanında olduklarını vurguladılar.

BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Değerli Arkadaşlarım;

AKP, ya kendine yandaş yapıyor ya da yandaş yapamadığını baskı sindirme politikalarıyla susturmaya çalışıyor.

Biz; AKP’nin halka karşı, emeğe karşı, halktan yana emekten yana örgütlerine karşı tutumunu çok iyi biliyoruz.

KESK’e karşı yıllardır sürdürdüğü baskılar, tutuklamalardan biliyoruz,

Ali İsmaillerin, Ethemlerin, Berkinlerin, Medenilerin ve dün Cizre’de katledilen çocukların katillerini korumasından biliyoruz,

AKP üyeleri, milletvekili adaylarının sahip olduğu madenlerde gerçekleşen işçi katliamlarından ve katillerin korunmasından biliyoruz,

AKP yandaşı müteahhitlerin sahip olduğu inşaatlardaki işçi katliamından biliyoruz,

Biz AKP’yi doğa katliamından biliyor ve tanıyoruz,

Ama biz bu halk düşmanlarına ve politikalarına karşı susmadık ve susmayacağız

Susturamadığı örgütlerimizden biride TMMOB’dur.  AKP arka bahçesi yapamadığı mühendis, mimar ve şehir planlamacılarına karşı düşmanca tutumunu sürdürmeye devam ediyor.

Biz AKP’nin uygulamalarını, düşmanlıklarını anlayabiliyoruz.

Çünkü AKP yerli ve yabancı sermayenin isteklerini uygulamaya devam ediyor, TMMOB ve benzeri örgütlerimizde emperyalist ve sermaye politikalarına karşı mücadelesini sürdürüyor.

Çünkü TMMOB; Soma’daydı,

TMMOB; Ermenek’teydi,

TMMOB; Nükleer santrallere karşı Akkuyu’daydı, Sinop’taydı,

TMMOB; bu ülkenin altını üstüne getirenlere karşı Kazdağı’ndaydı, Artvin’deydi, Bakırtepe’deydi,

TMMOB; Gerze’de, Yırca’da, Terme’deydi,

TMMOB; AOÇ’deydi,

TMMOB; Diyarbakır Hevsel Bahçelerindeydi,

TMMOB; doğasına yaşam hakkına sahip çıkanlarla beraber Gezi’deydi, Kızılaydaydı

TMMOB; emperyalist saldırılara karşı Suruç’taydı,

TMMOB; bizimle birlikte 1 Mayıstaydı, 25 Kasımdaydı, 8 Marttaydı,

Yani TMMOB; KESK’tir, DİSK’tir, TBB’dir,

Kısacası TMMOB bu ülkenin onurlu geçmişinin ayrılmaz bir parçasıydı ve öyle olmaya da devam etmektedir.

Bunun için TMMOB’un sermaye tarafından istenmemesi, AKP’nin saldırılarında hedef olması bizim için anlaşılır ama asla kabul edilemeyecek bir durumdur.

Biz bu ülkenin onurlu bir sesinin, emek mücadelesinin bir kalesinin, aydınlık Türkiye’yi kuracak bir gücün susturulmasına, etkisizleştirilmesine asla seyirci kalmayacak ve buna izin vermeyeceğiz.

TMMOB asla yalnız değildir.

Bizler hem TMMOB’nin hemde ülkemizin üzerindeki AKP karanlığını yırtacağız.

Saygılarımızla.

KESK Ankara Şubeler Platformu              DİSK Bölge Temsilciliği                Ankara Tabipler Odası