GIDAMO: HALKIN GIDA GÜVENLİĞİNDEN SORUMLU TARIM ORMAN BAKANI SN. PROF. DR. VAHİT KİRİŞCİ`YE

19.12.2022

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Tarım Orman Bakanlığı tarafından Cuma günü açıklanan 1.200 kişilik personel alımından Gıda Mühendislerine sadece 14 kişilik yer verilmesi üzerine 19 Aralık 2022 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Halkın Gıda Güvenliğinden sorumlu
Tarım Orman Bakanı Sn. Prof. Dr. Vahit Kirişci`ye

Tarım Orman Bakanlığı tarafından Cuma günü açıklanan 1.200 kişilik personel alımından Gıda Mühendislerine sadece ve sadece 14 kişilik yer verilmesi odamızı ve meslektaşlarımızı yine hayal kırıklığına uğratmıştır. Her seferinde bir dahi ki alımda daha fazla Gıda Mühendisi alımı yapılacağına dair verilen sözler boş vaatten öteye gitmemiştir. Aylardır aldıkları yüksek puanlarla bu alımları bekleyen, her ortamda daha fazla alım olması için mücadele eden ve bütün umutlarını yeni bakan olan Sn. Prof. Dr. Vahit Kirişci`ye bağlamış meslektaşlarımızın ve odamızın çıkan bu sonuç karşısında gösterdiği her türlü tepki ve isyan haklıdır.

-Sn. Bakana soruyoruz;  Bu halkın gıda güvenliğini sağlamaktan siz sorumlu değil misiniz? Her gün yaşanan zehirlenmelere, gıda sahtekârlıklarına ne zaman dur diyeceksiniz.

-Gıda güvenliğini sağlamak için bu alanda uzmanlaşmış meslek olan Gıda Mühendislerinden neden yeterli alım yapmıyorsunuz?

- 40.000 gıda mühendisinin açık açık hissettiği bu ayrımcılığa ve haksızlığa ne zaman son vereceksiniz.

Artık yeter diyoruz!

Tarım Orman Bakanlığının Mart 2023 de yapacağı personel alımında bu haksızlıklara bir son verilmesini ve en az 1.000 Gıda Mühendisinin alımının yapılmasını bekliyor ve talep ediyoruz.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası