KARTONDAN TEKNELER 8. KEZ YARIŞTI

02.07.2015

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda geleneksel olarak düzenlenen Kartondan Tekneler Yarışı’nın sekizincisi büyük ilgi gördü.

Yarış öncesinde tekneler, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ne bağlı odaların İzmir şubelerinin üyeleri tarafından Alsancak Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Yaklaşık 3 saatlik çalışma ile sadece karton ve koli bandı kullanılarak yapılan teknelerin tamamlanmasının ardından yarışmacılar teknelerini kortej oluşturarak Konak Pier yanına taşıdılar. Burada gerçekleşen yarışmada bazı tekneler denize iner inmez batarken, yarış parkurunu ilk sırada tamamlayan ise Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ekibi oldu.

Yarışın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda ödül töreni gerçekleşirken, ilk batan tekneyi yapan Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Titanik ödülünü, en temiz çalışan ekip olarak Maden Mühendisleri Odası Mavi Bayrak ödülünü, en sportmen ekip olarak Gemi Mühendisleri Odası Centilmenlik ödülünü, İç Mimarlar Odası en iyi tasarım ödülünü aldı. En iyi kostüm ödülünü ise Makina Mühendisleri Odası ile Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubeleri paylaştı. Yarışmada birinci olan Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne kupasını TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı verdi.