KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI BURSA ŞUBE BAŞKANI ALİ ULUŞAHİN SERBEST BIRAKILMALIDIR

22.11.2016

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uluşahin'in sabah evinde gözaltına alınmasına ilişkin 22 Kasım 2016 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI BURSA ŞUBE BAŞKANI

ALİ ULUŞAHİN SERBEST BIRAKILMALIDIR

Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbe ve darbecilerle ilgisi olmayan ilerici, demokrat kesimler de hedeflenerek adeta bir muhalif avı yürütülmektedir. Bu durumun meslektaşlarımıza yansıdığı son örnek, Birliğimize bağlı Kimya Mühendisleri Odası’nın Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uluşahin arkadaşımızın sabah evinde gözaltına alınması, evinde ve Şubemizde arama yapılmasıdır.

Edindiğimiz bilgilere göre Ali Uluşahin arkadaşımızın sosyal medyada iktidara yönelttiği eleştirel haber paylaşımları, 15 Temmuz sonrası yürütülen benzer uygulamalarda sık sık görüldüğü üzere FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamına alınmış ve beş gün avukat yasağı getirilmiştir.

Her zaman darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran TMMOB üyesi meslektaşlarımıza ve ilerici, demokrat yurttaşlarımıza yönelik bu tutumlara bir son verilmesi gerekmektedir.

TMMOB olarak, hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulanmasını belirtiyor, soruşturmanın uzatılmaksızın adil bir şekilde sonuçlandırılarak arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.

Emin Koramaz
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı