MADENMO: KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER GERİ ÇEKİLMELİDİR!

01.11.2016

Maden Mühendisleri Odası, 31 Ekim 2016 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

KANTARIN TOPUZU KAÇIRILMIŞTIR.

KANUN HÜKÜMÜNDE KARARNAMELER CADI AVINA DÖNÜŞMÜŞTÜR

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER GERİ ÇEKİLMELİDİR!

İktidardaki AKP hükümeti birlikte hareket ederek uzunca bir süre ülkeyi birlikte yönettikleri, "ne istediler de vermedik" dedikleri ve adını devlet içinde paralel yapılanma olarak ifade buyurdukları yol arkadaşlarının 15 Temmuz 2016 tarihinde ki başarısız darbe girişimlerini fırsata çevireceklerini darbe sonrası vakit geçirmeden açıklamıştı.

Darbe girişimi sırasında yaptığımız açıklama; "Sömürü, baskı ve zulüm düzeninin tüm savunucuları el birliğiyle ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiler. Yaşanan süreç göstermiştir ki çatışmanın tarafları demokrasi dışı yollarda mutabıktırlar. Bu güçler şu anki rejimi birlikte inşa ettiler ve ülkemizi mahvettiler. Bu durumdan çıkış yolu ne askeri darbeler ne de önümüzde ki günlerde yaşanması muhtemel anti demokratik uygulamalar ve hukuksuzluklar değildir." biçimindedir.

AKP hükümeti tarafından 29 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) odamız organlarında bulunan üyelerimiz, kamu işyerlerinde mesleklerini icra ederken aynı zamanda yürüttükleri demokratik ve sendikal mücadele nedeniyle asılsız ithamlar sonucu görevlerinden ihraç edilmiştir. KHK`nin gerekçelerinde belirtilenlerle uzaktan yakından ilgisi olamayan üyelerimizin derhal görevlerine iade edilmelerini talep etmekteyiz.

Demokrasi aldatmaları ile demokratik bir ülke demokratik bir toplum inşa etmek mümkün görünmemektedir. Seçilmişlerin görevlerini sonlandırmak, tutuklamak, gazeteleri, televizyonları kapatmak gazetecileri gözaltına almak, üniversitelerin rektör seçimlerini dikkate almayan anlayışların antidemokratik tutum olduğu gerçeği önümüzde dururken; rektörlük seçimlerinin tamamen ortadan kaldırılması ise aldatmacanın aldatmacasıdır.

Cadı avına son verilsin!

Kanun Hükmünde Kararnameler Geri Çekilsin!

TMMOB Maden Mühendisleri Odası

31 Ekim 2016, Ankara