MİMARLAR ODASI: TMMOB ÜYELERİNE YAPILAN POLİS MÜDAHALESİNİ KINIYORUZ!

18.12.2014

Mimarlar Odası, 18 Aralık 2014 tarihinde Güvenpark`ta Torba Yasayı protesto etmek isteyen TMMOB üyelerine yapılan polis saldırısını kınamak amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

TMMOB ÜYELERİNE YAPILAN POLİS MÜDAHALESİNİ KINIYORUZ!

18 Aralık 2014 tarihinde aralarında TMMOB Yasası’nın da bulunduğu 13 yasada değişiklik yapan 3194 Sayılı İmar Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerine TMMOB görüşlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilmesi için Türkiye’nin dört bir yanından gelen TMMOB üyeleri ve TMMOB’ye bağlı meslek örgütlerinin yöneticilerinin Güvenpark’ta toplanarak, taslağa ilişkin görüşlerine dair basın açıklaması yapmasına izin vermek istemeyen polis kitleye biber gazı ve coplarla müdahale etti.

En temel demokratik haklarımızı kullanmamıza engel olarak  “hepimizin ortak kullanım ve yaşam alanı” olan meydanlarımızı, parklarımızı, sokaklarımızı ve tüm kamusal alanlarımızı düşman ordularından korurcasına abluka altına alan, polis şiddeti ile yaşamsal taleplerimizi ifade etme hakkımızı bastırma ve kriminalize etme çabası kabul edilemez.

Bilimin rehberliğinde, kamu ve toplum yararı doğrultusunda çalışan TMMOB ve bağlı meslek Odaları olarak Anayasa’ya aykırılık oluşturan hukuksuz uygulamaları ve polis terörünü kınıyoruz.  İktidar bilmelidir ki, hiç bir baskı, bizleri mühendislik, mimarlık, şehir plancılığının bilimsel-teknik gerekliliklerini savunmamızı, “kamu yararı ve meslek ilkeleri” doğrultusunda çalışmamızı engelleyemeyecektir.

MİMARLAR ODASI