PEYZAJ MİMARLARI ODASI 9. YAZ KAMPI SAMSUN’DA BAŞARI İLE TAMAMLANDI

08.09.2015

Peyzaj Mimarları Odası PMOGenç 9. Yaz Kampı 23 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlendi.

Peyzaj mimarlığı eğitimi veren çeşitli üniversitelerden 41 öğrencinin katıldığı kampta, "Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti"ne ilişkin peyzaj planlama ve peyzaj tasarımı atölyeleri gerçekleştirildi. Kamp boyunca planlama ve tasarım atölyelerinin yanı sıra fotoğraf, sulu boya, perküsyon ve drama atölyeleri oluşturulurken yapılan tüm çalışmalar 6 Eylül 2015 tarihinde Samsun Kent Müzesi’nde açılışı yapılan sergiyle Samsun halkının beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına Samsun ilçe belediye başkanları, mülki ve idari yetkililer de katılım gösterdi. TMMOB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi  Bahattin Şahin’in de katıldığı serginin açılışında bir konuşma yapan Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Oda örgütlülüğünü ve gerçekleştirilen yaz kampını değerlendirirken peyzaj mimarlığı mesleğinin ülkemizin doğal ve kültürel değerlerinin geleceğe aktarılmasındaki en önemli uğrak olduğunu belirtti.