PMOGENÇ 10. YAZ KAMPI TAMAMLANDI

08.09.2016

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası'nın her yıl düzenlediği öğrenci yaz kampının onuncusu bu yıl Nevşehir Göreme`de birçok üniversiteden gelen öğrenciler, akademisyenler ve Oda Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla 21 Ağustos – 4 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Teori ve pratiğin birleştirildiği, kolektif üretim ve birlikte karar alma süreçlerinin örgütlülük bilinci ile birleştirildiği 10. PMO Genç Yaz Kampı, Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Genel Sekreter Ercan Erzincan, 2. Başkan Sibel Kaya, Genel Sayman Sevgi Vefa Taçyıldız ve Şube Yöneticileri, 30 öğrenci ve 6 akademisyenin katılımıyla başladı.

Göreme Kent Merkezi ve Bağlantı Yolları Kentsel Tasarım Projeleri ve çeşitli lokasyonlarda yer alan vadilere ilişkin planlama ve tasarım projeleri Göreme halkının beğenisine sunuldu.

Peyzaj Mimarlığı'nın meslek alanları ile ilgili teorik yaşam içerisinde olan öğrencilerin pratik yaşamla karşılaşmaları, kolektif projeler üzerinde ortaklaştırma yeteneklerinin geliştirilebilmesi ve kamusal alan planlama ve tasarımı eğitimlerinin laboratuarları niteliğinde gerçekleştirilen PMOGenç Yaz Kampı'nı TMMOB'yi temsilen TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve II. Başkan Züber Akgöl de ziyaret ederek öğrencilerle gtörüştüler.

Kamp sonunda gerçekleşen sergiyse Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, TMMOB Saymanı Bahattin Şahin ve PMO Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Oruçkaptan tarafından açıldı.